Cafe Fontes på Grunerløkka


Oppdatertdato: 2010-06-24 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Det ble tid til en rask lunsj på Grunerløkka og denne gangen var vi heldige med både sted, været og maten. For på Cafe Fontes er det hyggelig å være, selv for 2 trøtte sørlendinger på sykkel. Sjarmerende servitører, rask service, god mat, sentralt og gode stoler. Kan man få det bedre.

Miljø og omgivelser.

Denne ligger midt mellom Parkteateret og Villa Paradiso ved Olaf Ryes Plass. Det er en parklignende plass 1 kvartal fra Sofienbergparken. Dette er en nydelig beliggenhet i en gatestubb med flere andre restauranter. Ett yrende folkeliv og fin sol om dagen og ettermiddagen. Vi var ikke inne i det hele tatt, så der vet vi ikke hvordan det ser ut, men når sola skinner så går en vel bare inn på toalettet.
Men dette området er bare så flott at de som bor her er bare heldige som har slikt rundt seg.

Menyen

En enkel og grei meny med utvalg lunsjretter, salater, tapas, salater, toast, burgere og 5 middagsretter. Dette er grei prisklasse og faktisk mye god mat for pengene. Jeg har veldig sans for denne typen menyer som har litt av hvert, til en rimelig penge og som er virkelig god.

Kjøkken

Vi spiste kyllingfilet med Pesto og Chili til kr 199.-, Fontes salat med serranoskinke + varm eplekake med iskrem.
Kyllingen var helt topp iflg. Kokken på andre siden av bordet, kunne faktisk vært hovedrett på en bedre restaurant om den hadde blitt lagt opp bedre og eplekaka var helt grei, men ikke av toppklasse. Salaten ganske enkel, men serranoskinke er bare så utrolig godt. Så om vi skulle vært i Oslo noen dager til så hadde det nok blitt flere turer ned hit i nabolaget.

Service

Her var servicen en helt annen en nede på Aker Brygge. Hyggelige og smilende unge damer som svinser rundt og som virkelig virker som om de liker seg. Og så var de mange nok slik at en ikke ble sittende å vente på saker og ting. Akkurat å vurdere feil i servering virker unødvendig en slik sted, det er bare koselig uansett og vi trivdes virkelig.

Konklusjon

Utrolig koselig sted og gatestubb med flere restauranter. Enkel og god mat til greie priser. Maten er lekker og frisk, mye sol og mye folk. Masse å se på når det er flott vær og en fin uteservering. Selv om vi ikke gjorde det så test gjerne tapasmenyen, den ser god ut.

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1905
Norsk mat.Kina.
Wok.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.