Cascina Castele’t Moscato d’Asti 2007


Oppdatertdato: 2008-05-01 Tema: Musserende Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Bærbobler

Moscato d’Asti er Piemontes te. De bruker den søte boblevinen til alt som smaker søtt og ellers til alle festlige anledninger. Vi er mer oppatt av at dette kanskje er det beste du får til frukt, bær og festdagene i mai.

Mange vil helst ha champagne til jordbær, men sødmen fra bærene overdøver de fine champagnesmakene fullstendig. Trikset er at vinen må være litt søtere enn det den serveres til. Så med 120 gram sukker per liter, er en Moscato d’Asti en langt bedre følgesvenn til bær. Og ikke minst – den er billigere.

Frisk sommer

Det er mange valgmuligheter når det kommer til Moscato d’Asti og Vinmonopolet har et relativt stort utvalg. Vi anbefaler 2007-årgangen fra Cascina Castele’t, som er svært frisk og aromatisk - den friskeste på flere år. Dessuten oser den av vår og sommer på grunn av det morsomme designet.

- En sommerfugl flyr fra blomst til blomst, og blomsten den har landet på et vinglass med Moscato d’Asti. Dette er en ung, blomstrete vin, noe som etiketten reflekterer, forklarer vinmaker Maria Borio. Det er et barn som har tegnet den sprudlende tegningen, men det er likevel en av Italias mest berømte designere, Giacomo Bersanetti, som står bak selskapets grafiske uttrykk.

Lange tradisjoner

Cascina Castle’t er en liten og kvalitetsbevisst produsent som høster druer fra 18 hektar vinmarker hvor de hovedsakelig dyrker barbera og moscato. Selskapet eies av familien Borio, som kan spore slektslinjen sin i området helt tilbake til 1198. I dag er selskapet mest kjent for moderne design og sin feminine touch.

Siden 1970 har vinproduksjonen blitt styrt av Maria Borio, som er en av Italias mest kjente vin-kvinner. Hun er også kjent for sitt eventyrlige miljøengasjement og er leder for Donne del vino i Piemonte – en gruppe med kvinner tilknyttet vinbransjen som blant annet har prosjekter i Sør-Amerika og Afrika for å støtte en bærekraftig utvikling.

Smak og behag:

Navn: Cascina Castele’t Moscato d’Asti 2007
Land/distrikt: Italia/Piemonte
Pris: 109,90 kroner (75 cl)
Polnummer: 32653 (bestillingsutvalg)
Druer: Moscato
Alkoholstyrke: 5,5 %
Produsent: Cascina Castele’t
Karakteristikk: Gyllen og strågul farge med grønnskjær. Svært aromatisk, fruktig og blomstrete duft. Søt og frisk smak. Lavt alkoholinnhold og god syre gjør at vinen fremstår som frisk. Intens og lang smak. Bør drikkes mens den er fersk. Serveres ved 9 – 10 grader.
Passer til: Perfekt som aperitiff, alle typer frukt og bær, kaker og terter. - Du kan også la frukt trekke noen timer i vinen, anbefaler Maria Borio.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1327
Norsk mat.Torsk.
Lapskaus.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.