Caves Saint Pierre Preference Côtes du Rhône 2006


Oppdatertdato: 2007-11-27 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Friskere fra Rhône

Caves Saint Pierre Preference Côtes du Rhône 2006 er både matvennlig og velsmakende.

2004-årgangen var god, 2005-årgangen kom dessverre aldri til Norge, nå er det endelig klart for 2006-årgangen. Den er både fruktigere og friskere enn sin forgjenger og skuffer ikke. Vinen vant også sølvmedalje i årets International Wine Challenge i London.

Gammel traver

Som navnet røper, er det produsenten Caves Saint-Pierre fra Rhône som står bak vinen. Selskapet har mer enn 100 års erfaring med vindyrking, og har blant annet en gammel vingård midt i Châteauneuf-du-Pape. I tillegg tilbyr de et bredt spekter av viner fra Rhône, hvor denne vinen er en av de mest populære.

Rhônedalen har et svært rikt mangfold av underregioner, og på lik linje med Burgund har Rhône en rik, men konsistent samling vinstiler. Det er også verdt å merke seg at prisene ofte er langt lavere i Rhône enn i Burgund samtidig som kvaliteten er høy.

Moderne

Ifølge Caves Saint Pierre er målet med Preference-serien å reflektere moderne viner med dalens tradisjonsrike karakterer og eleganse i behold. Dette er viner med gjennomgående høy kvalitet fra nord til sør i Rhône.

2006-årgangen ble nylig sluppet i Vinmonopolets bestillingsutvalg. En del polutsalg har 2004-årgangen inne, så det er med andre ord lurt å dobbeltsjekke at det er 2006-årgangen du kjøper.

Smak og behag

Navn: Caves Saint Pierre Preference Côtes du Rhône 2006
Land/distrikt: Frankrike/Rhône
Produsent: Caves Saint Pierre
Varenummer: 50414 (bu)
Pris: 129 kroner (75 cl)
Alkoholstyrke: 13,5 %
Druer: Grenache og Syrah
Karakteristikk: Dyp rød farge. Robust og frisk vin. Intens og fruktig duft av friske røde bær. Fruktig og myk smak med antydning av mokka og karamell. Myke tanniner.
Passer til: Går godt til et bredt spekter av matretter. Fra ost og smaksrike salater til lyst kjøtt eller lam. Også god uten følge av mat.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1230
Slanking.Lavkarbo.
Torsk.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.