Cesari Ripasso Bosan 2004


Oppdatertdato: 2008-02-20 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


En varmende vin til kalde vinterkvelder.

Når kuldegradene tar sitt grep om oss nordmenn, er det koselig å krype godt opp i sofakroken med et pledd og et glass rødvin som kan gi en varmende følelse.

I Norge konsumerer vi tre ganger så mye rødvin som hvitvin, noe som tildels avspeiler vårt klima og våre sesongavhengige matvaner.
Hvitvinkonsumet øker gjennom sommermånedene når vi foretrekker et avkjølende glass med frisk hvitvin, mens vi i vinterhalvåret heller drikker en temperert rødvin som med sin fyldigere smak og intensere alkoholpreg passer vintermaten bedre.

En Ripasso er en flott vintervin som med sin spesielle fremstillingsmetode gir oss den kraft og fylde som årstiden forlanger, sier Anne Eliasson, vinansvarlig og sommelier i Brand Partners AS.

Ripasso er en produksjonsmetode som har sitt utspring i Valpolicella-distriktet i Veneto i Nord-Italia. Metoden innebærer at en ung Valpolicella gis en annnengangs gjæring i 2-3 uker sammen med druerestene fra Amarone-produksjonen. Ordet Ripasso betyr å passere på nytt; re passere. Resultatet blir en vin som har friskheten fra den unge vinen, men er blitt kraftigere, har fått mer alkohol og dybde, lenger ettersmak og den klassiske duften av rosiner fra Amaronen. Stilmessig ligger en Ripasso mellom en vanlig Valpolicella og en Amarone. Den er rimeligere i pris og ikke like kraftig som Amaronen, noe som gjør den lettere å kombinere med mat.

Lørdag 12. januar lanseredes en ny Ripasso på Vinmonopolet.

Cesari Ripasso Bosan 2004 er en klassisk Ripasso med alle egenskapene som vi søker i denne typen vin, informerer Anne Eliasson.
En ung Valpolicella laget på druene Corvina og Rondinella, har gjæret en andre gang sammen med tørkede druerester etter fremstilling av Amarone fra vinmarken Bosan. Vinen har en intens duft av modne kirsebær med innslag av kakao, tobakk og vanilje. Smaken er varm, fyldig og sødmefull, og balanserer elegant med alkoholnivået på 14 %.
Cesari Ripasso Bosan passer utmerket sammen med viltkjøtt, grillet kjøtt og godt modne oster. Vinen kan med fordel skjenkes fra karaffel.

Fakta

Navn: Cesari Ripasso Bosan 2004
Vnr: 49962
Pris: Kr 189.-
Bestillingsutvalget
Type: Rødvin
Smak: Vinen har en intens duft av modne kirsebær med innslag av kakao, tobakk og vanilje. Smaken er varm, fyldig og sødmefull.
Passer til: Viltkjøtt, grillet kjøtt og godt modne oster.

(Red anm)
Vi prøvde vinen til kalvefilet, okse ytrefilet og forskjellige oster en kveld nylig. Vinen har ikke den tyngden som passer mot den kraftigste maten. Passet best mot kalv. Vil da kunne passe mot andre lettere kjøttsorter.
Av oster passet den ypperlig mot camensås som er en camembert fra Den Blinde Ku. Ble ikke prøvd mot mere modne oster. Grønn og blåmuggoster passet ikke så godt sammen med vinen.
Vinen anbefales, den er god og med mye fruktsmak. Lettdrikkelig. Kan med fordel drikkes alene som kos.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1266


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.