Charles Heidsieck Mis En Cave 2000


Oppdatertdato: 2007-05-17 Tema: Champagne Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Kom mai med bobler

Importøren har satt ned prisen på denne Champagnen. Det gir mye for pengene. Men det er få flasker igjen.

Det ser det ut som om alt ligger til rette for en sprudlende maifest. Champagnen Charles Heidsieck Mis En Cave 2000 har blitt 50 kroner billigere.
Alle non-vintage champagner fra produsent Charles Heidsieck prydes med et stempel som informerer om når flasken ble lagt for lagring i kjelleren. Modningstiden på flasken er viktig for champagne, og selv om non-vintage champagner ifølge loven kun krever 15 måneders lagring, lagrer Charles likevel alle sine viner i minimum tre år før de legges ut for salg.

Charles Heidsieck Mis En Cave 2000 lagres i 2000 år gamle gallo-romerske krittkjellere, som produsenten selv mener legger forholdene til rette for en modning der vinen oppnår en spesiell aromatisk kompleksitet.
Historien til P & C Heidsieck strekker seg tilbake til de to siste tiårene av 1700-tallet, da tyskeren Ludwig Heidsieck begynte å lage champagne i Reims, i det nordvestlige Frankrike.

Etter Ludwigs død, tok nevøen Charles kontroll over vinproduksjonen. Da han døde kun tre år senere, kom navnet Piper på banen. Fetteren til Charles, Henri-Guillaume Piper, giftet seg med Charles’ enke. Piper-Heidsieck fusjonerte med Charles Heidsieck i 1985.
Charles Heidsieck Mis En Cave 2000 er bestillingsvare, men flere pol har den inne. På www.vinmonopolet.no kan du se hvilke.

Smak og behag

Navn: Charles Heidsieck Mis En Cave 2000
Land/distrikt: Frankrike/Champagne
Produsent: Charles Heidsieck
Varenummer: 37618
Pris: 299,90 (75 cl.)
Alkoholstyrke: 12 %
Druer: 80 % Pinot Noir, 10 % Pinot Meunier, 10 % Chardonnay
Vurdering: Lys grønngul farge. Aromatisk duft av sitrus, epler og pære. Frisk og fruktig smak med preg av eple og noe sitrus. God fylde, lang og frisk ettersmak.
Passer til: Uten matfølge, til lyst kjøtt, skalldyr eller fisk. Dette er en champagne som bør drikkes nå.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1101Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.