
En kjølig marskveld var vi så heldige å få oppleve verdensmesteren i full utfoldelse på Høllen Brygge Restaurant
i Søgne like utenfor Kristiansand. Det var en 6 retters meny hvor sjømat var gjennomgangstema, og vi smeltet
helt, for dette var i verdensklasse.
Charles Tjessem
Charles Tjessem er kjent som vinner av Bocuse d'Or i 2003. Han driver nå sin egen restaurant i Sandnes sammen med
kona Monica og Stein Erik Alvestad. Besøk nettsiden
her
Charles har jobbet på flere kjente restauranter i Norge og Europa, bla Bagatelle i Oslo, før han nå er igang med
sin egen. Han har og vært på det norske kokkelandslaget i flere år, og har vært både årets kokk og årets
kjøkkensjef i Norge. Maten han lager er av veldig høy kvalitet og han viser at det kan gjøres mye ut av
kombinasjoner av råvarer og smaker. Har nok en forkjærlighet for de maritime råvarer, noe som menyen under bar
preg av.
Høllen Brygge
Høllen Brygge ligger som navnet sier på Høllen i Søgne, like utenfor Kristiansand. Høllen er en koselig
sørlandshavn med flott sandstrand like ved. Her er det stor aktivitet hele sommeren.
I bygget til Høllen Brygge Restaurant er det butikk i første etasje og restaurant i andre etasje. Restauranten
holder til i koselige lokaler med flott utsikt over båt og folkelivet. Det er en bar, samt muligheter for å holde
selskap i selskapslokaler. I løpet av året holdes det flere temakvelder, gjerne med musikk.
Kjøkkensjef og Daglig Leder er Morten Danielsen, som har gått sammen med Charles Tjessem på skolen.
Menyen
Menyen som vi ble tilbudt var virkelig flotte saker. Alle rettene var tilpasset hverandre og det var
kombinasjoner av smaker som passet perfekt. Det er lett å se at her er det en verdensmester som står bak.
Alle retter ble fulgt av tilpassede viner, som dessverre undertegnede ikke fikk smake på siden jeg kjørte.
Følgende ble vi servert
1. Forrett: Stekt og krydderspeket ørret med kimchi og wasabi majones.
2. Forrett: Blåskjell og persille suppe med friterte blåskjell.
3. Hovedrett: Stekt kveitefilet med "riett" på kongekrabbe servert med sitrunellskum.
4. Hovedrett: Lammerygg filet med syltet aubergine, gulrot & cumin krem. Potet & løkterte, rødvinsjy.
5. Ost: Gorgonzola med spanske salte mandler, musli toast og acasie honning.
6. Dessert: Hasselnøtt og karamellkake med kesamsorbet, rom & vanilje brasserte ananas.
Maten
Nå har jeg etterhvert fått noe sammenligningsgrunnlag mht mat på restaurant, men dette er det beste jeg har
smakt. Alle rettene var utrolig gode og ikke bare en fryd for øyet, men fulle av gode smaker. Det er nok dette
som skiller det beste kokkene fra de andre, nemlig smakene og kombinasjonene av smaker.
Nå er vi glade i fisk og skalldyr, og derfor var denne menyen midt i blinken for oss. Og ørreten og kveiten var
favorittene.
Omgivelser, service mm
Nå ble det brukt Høllen Brygges eget kjøkken og personale til servering, og det var det ingenting å si på.
Servitørene var tydeligvis drillet til denne middagen og de ga ett proft og avslappet inntrykk. Ingen sure miner
og dyktighet tvers igjennom.
Omgivelsene er som sagt før hjemmekoselige og minner om ett eldre vertshus inne. En flott sted for å nyte en
bedre middag. Og om sommeren er Høllen ett livlig sted, med stor trafikk av båter og badegjester. Men
restauranten har åpent hele året og maten smaker ofte bedre i den kalde årstid.
Høllen Brygge har en rikholdig meny med alt fra pizza og småretter, til flott a la carte. Her er og alle
rettigheter. Besøk og Høllen Brygge på nett
her
Konklusjon
Dette var en av de store matopplevelsene som en ikke opplever hver dag. Men som en bør ta seg tid og råd til å
oppleve. Jeg kan garantere at ett slikt måltid vil feste seg i minnebanken som ett av de bedre, og at man
virkelig føler at det var verd det.
Det er og prisverdig av Høllen Brygge å vise at det går an å få til noe i den kalde årstid her på Sørlandet.
Nå har vi ikke spist mat fra den vanlige menyen på Høllen Brygge og derfor setter vi ikke noen karakter på dette,
men maten ville stått til en 10'er av 10 mulige.
Nå kan jo heller dere besøke Høllen Brygge eller Charles & De i Sandnes og si deres mening på våre oppføringer i
restaurantguiden for disse 2 restaurantene.
Flere bilder
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:810