Charles Tjessem sitt gjestespill på Høllen Brygge Restaurant.


Oppdatertdato: 2006-04-24 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Høllen Brygge Restaurant, Knut Pettersen


En kjølig marskveld var vi så heldige å få oppleve verdensmesteren i full utfoldelse på Høllen Brygge Restaurant i Søgne like utenfor Kristiansand. Det var en 6 retters meny hvor sjømat var gjennomgangstema, og vi smeltet helt, for dette var i verdensklasse.

Charles Tjessem

Charles Tjessem er kjent som vinner av Bocuse d'Or i 2003. Han driver nå sin egen restaurant i Sandnes sammen med kona Monica og Stein Erik Alvestad. Besøk nettsiden her
Charles har jobbet på flere kjente restauranter i Norge og Europa, bla Bagatelle i Oslo, før han nå er igang med sin egen. Han har og vært på det norske kokkelandslaget i flere år, og har vært både årets kokk og årets kjøkkensjef i Norge. Maten han lager er av veldig høy kvalitet og han viser at det kan gjøres mye ut av kombinasjoner av råvarer og smaker. Har nok en forkjærlighet for de maritime råvarer, noe som menyen under bar preg av.

Høllen Brygge

Høllen Brygge ligger som navnet sier på Høllen i Søgne, like utenfor Kristiansand. Høllen er en koselig sørlandshavn med flott sandstrand like ved. Her er det stor aktivitet hele sommeren.
I bygget til Høllen Brygge Restaurant er det butikk i første etasje og restaurant i andre etasje. Restauranten holder til i koselige lokaler med flott utsikt over båt og folkelivet. Det er en bar, samt muligheter for å holde selskap i selskapslokaler. I løpet av året holdes det flere temakvelder, gjerne med musikk.
Kjøkkensjef og Daglig Leder er Morten Danielsen, som har gått sammen med Charles Tjessem på skolen.

Menyen

Menyen som vi ble tilbudt var virkelig flotte saker. Alle rettene var tilpasset hverandre og det var kombinasjoner av smaker som passet perfekt. Det er lett å se at her er det en verdensmester som står bak. Alle retter ble fulgt av tilpassede viner, som dessverre undertegnede ikke fikk smake på siden jeg kjørte.

Følgende ble vi servert
1. Forrett: Stekt og krydderspeket ørret med kimchi og wasabi majones.
2. Forrett: Blåskjell og persille suppe med friterte blåskjell.
3. Hovedrett: Stekt kveitefilet med "riett" på kongekrabbe servert med sitrunellskum.
4. Hovedrett: Lammerygg filet med syltet aubergine, gulrot & cumin krem. Potet & løkterte, rødvinsjy.
5. Ost: Gorgonzola med spanske salte mandler, musli toast og acasie honning.
6. Dessert: Hasselnøtt og karamellkake med kesamsorbet, rom & vanilje brasserte ananas.

Maten

Nå har jeg etterhvert fått noe sammenligningsgrunnlag mht mat på restaurant, men dette er det beste jeg har smakt. Alle rettene var utrolig gode og ikke bare en fryd for øyet, men fulle av gode smaker. Det er nok dette som skiller det beste kokkene fra de andre, nemlig smakene og kombinasjonene av smaker.
Nå er vi glade i fisk og skalldyr, og derfor var denne menyen midt i blinken for oss. Og ørreten og kveiten var favorittene.

Omgivelser, service mm

Nå ble det brukt Høllen Brygges eget kjøkken og personale til servering, og det var det ingenting å si på. Servitørene var tydeligvis drillet til denne middagen og de ga ett proft og avslappet inntrykk. Ingen sure miner og dyktighet tvers igjennom.
Omgivelsene er som sagt før hjemmekoselige og minner om ett eldre vertshus inne. En flott sted for å nyte en bedre middag. Og om sommeren er Høllen ett livlig sted, med stor trafikk av båter og badegjester. Men restauranten har åpent hele året og maten smaker ofte bedre i den kalde årstid.
Høllen Brygge har en rikholdig meny med alt fra pizza og småretter, til flott a la carte. Her er og alle rettigheter. Besøk og Høllen Brygge på nett her

Konklusjon

Dette var en av de store matopplevelsene som en ikke opplever hver dag. Men som en bør ta seg tid og råd til å oppleve. Jeg kan garantere at ett slikt måltid vil feste seg i minnebanken som ett av de bedre, og at man virkelig føler at det var verd det.
Det er og prisverdig av Høllen Brygge å vise at det går an å få til noe i den kalde årstid her på Sørlandet.
Nå har vi ikke spist mat fra den vanlige menyen på Høllen Brygge og derfor setter vi ikke noen karakter på dette, men maten ville stått til en 10'er av 10 mulige.
Nå kan jo heller dere besøke Høllen Brygge eller Charles & De i Sandnes og si deres mening på våre oppføringer i restaurantguiden for disse 2 restaurantene.

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:810
Grillmat.Lapskaus.
Dressinger.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.