Chili con Carne gjør comeback i burritos


Oppdatertdato: 2011-09-24 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: General Mills


At meksikansk mat er populært i Norge, er ingen nyhet. Retter som tacos og fajitas er hverdagsmat for mange. Neste meksikanske rett som står for tur til å vinne nordmenns hjerter, er burritos. Nå lanserer Old El Paso nyheten Chili con Carne Burrito Kit, et måltidskit med myke tortillalefser, salsa og en Bean Stir-in Sauce som blandes med kjøttdeig.
Nordmenn elsker å spise meksikansk mat i myke tortillalefser. Tortillas utgjør en tredjedel av all meksikansk mat som selges i landets matvarebutikker. Ser vi på hva de fylles med, så er tacokrydret kjøttdeig og fajitakylling det vanligste. Å bruke kjøttdeig som fyll i en myk tortilla kalles for en ”burrito” dette er ikke like vanlig i Norge til tross for at kjøttdeigretten i seg selv er umåtelig populær. Derfor lanserer Old El Paso nå måltidskitet Chili con Carne Burrito Kit der man enkelt kombinerer tortillas med en smaksrik Chili con Carne. Kitet inneholder åtte myke hvetetortillas, en ”wet paste”-kryddermiks (kalt Bean Stir-in Sauce) med saftige kidneybønner, chili, spisskummen og hvitløk samt en pose Thick “n” Chunky Salsa.

– Det føles ekstra hyggelig for oss i Old El Paso å lansere et produkt som er så dypt festet i det meksikanske kjøkkenet. Man tror at oppskriften på Chili con Carne ble oppfunnet tidlig på 1600-tallet av en spansk nonne. Burritoen er en del av arven fra den meksikanske bondekulturen hvor store hvetetortillas var ideelle å fylle som små pakker i sadelvesken. Burritoens utseende kan minne om et eseløre, og derav navnet burrito, som betyr ”lite esel” på spansk, sier Jessika Hamberg, Senior Brand Manager i Old El Paso.

Med Chili con Carne Burrito Kit er det både raskt og enkelt å lage dette klassiske meksikanske måltidet. Brun kjøttdeigen i smør, krydre direkte i pannen med vedlagt Bean Stir-in Sauce, og la deretter kjøttdeigfyllet småkoke på svak varme i noen minutter. Server sammen med friske grønnsaker, Thick ’n’ Chunky Salsa og ost i en varm tortilla.

Chili con Carne Burrito Kit finnes i butikkene fra 1. september.

Old El Paso Historien bak vårt varemerke strekker seg helt tilbake til møtet mellom indianerne og spanjolene. Da ble indianernes kosthold utsatt for spanske influenser, og resultatet ble det vi i dag kjenner som den meksikanske maten. Grunnlaget for dagens Old El Paso ble lagt i 1917, da et foretak startet i det lille tettstedet El Paso i New Mexico. I 1938 ble varemerket Old El Paso registrert, og siden 1973 har vi vært å finne i Norge som det første landet i Europa. All europeisk tilvirkning skjer i vår fabrikk i den spanske byen San Adrian. Besøk gjerne www.oldelpaso.no for flere spennende meksikanske oppskrifter.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2249
Norsk mat.Produkttester.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.