Chirag Patel lager stjerner med Quorn


Oppdatertdato: 2009-06-01 Tema: Vegetar Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Quorn Kilder: Quorn


Chirag er nå ute på en omfattende Norges turne som den ene halvdelen av Karpe Diem. Han forteller hvordan han ved hjelp av små endringer gjør sin hverdag sunnere — det være seg både under og etter turnelivet. For faktum er at det ofte ikke kreves store grep for å oppnå den store forskjellen. Chirag har delt sine favorittoppskrifter med oss, for å bidra til en fresh og sunn sommer i 2009.

Et tett program med konserter, media opptredener og et generelt meget hektisk skjema gjør at Chirag må være påpasselig med hva han spiser. Utfordringen blir den samme som for de aller fleste — hvordan spise sunt uten å gjøre store endringer. Det viktigste vil uansett være at maten smaker godt, inneholder sunne næringsstoffer og er lett å lage. God hverdags mat er alfa og omega for å føle seg bra og holde seg i form mener Chirag. Under årets Norgesturne har Chirag spist Quorn produkter rundt om i hele landet. Ettersom utvalget av sunne vegetariske alternativer fortsatt er begrenset i Norge har Quorn, ifølge Chirag, gjort det mye enklere for han å spise sunt.

- Jeg synes det er genialt at Quorn endelig har kommet til Norge og håper virkelig at det kommer enda flere produkter på markedet i fremtiden. Jeg kjenner Quorn godt fra før og har spist produktene i mange år. Min kjære søster i London har laget alle slags varianter og det er alltid hyggelig å komme dit siden utvalget av Quorn er så stort. Quorn brukes jo av alle i England. Med fire konserter i uken er det viktig at jeg får i meg sunn mat for å yte maksimalt hver gang jeg står på scenen, samt føle meg bra.
Det beste med Quorn er det høye innholdet av viktige næringsstoffer som gjør at jeg får i meg det jeg behøver uten at det tar for mye tid, sier Chirag Patel

Chirags lunsj for varme sommerdager : Wok med Quorn biter, friske grønnsaker og lime
En fresh og sunn klassiker, perfekt egnet for herlige sommerdager. Lett mat med en forfriskende metthets følelse.

Wok med Quorn og grønnsaker

4 porsjoner

300g Quorn Biter
1 pose wok grønnsaker
1 rød løk
Hvitløk
Sesamfrø
Paprika pulver
Blue Dragon soya marinade Fersk ingefær
Svart pepper

Hakk først opp 1 rød løk og 3 fedd hvitløk, stek dette med maisolje i Wok pannen. Brun så Quorn til den er gylden. Bland til med Blue Dragon soya marinade. Krydres med paprikapulver, sesamfrø, strimlet fersk ingefær og svart pepper. Tilsett vann og la alt surre i pannen. Server gjerne med fersk koriander og limebåter.

Chirags herlige kveldshit: Klassisk indisk Curry med Quorn biter
Perfekt for de småkjølige kveldene tidlig på sommeren. Eksotisk rett som egner seg perfekt for hele familien.

Indisk Quorn curry

4 porsjoner

300g Quorn Biter
Løk
Ingefær
Hvitløk
Hermetiske tomater
2 ts malt koriander pulver
2 ts karvepulver
1 ss gram masala pulver
1 ts curry pulver

Kjør løk, ingefær og hvitløk i en kjøkkenmaskin. Stekes så i olje til gylden brunt. Bland i hermetiske tomatbiter og stek til oljen skiller seg ut. Ha så i 2 ts malt koriander pulver, 2 ts karvepulver, 1 ss gram masala pulver og 1 ts curry pulver. Rør godt om og la det surre. Brun Quorn og bland i. Tilsett vann til det blir en tykk saus. Server gjerne med frisk koriander, ferskt nan brød og yoghurtsalat med agurk.

Chirags sunne feriefavoritt: Burrito med Quorn vegetardeig, bønner og friske grønnsaker
Burrito med en tvist — en vinner for liten og for stor. Litt sunnere, den samme herlige smaken.

Quorn Burrito med bønner og friske grønnsaker

4 porsjoner

300g Quorn Farse
4 stk Burrito lefser
Mais Paprika
Røde Bønner
Løk
Creme fraiche
Salat Basilikum
Tomatsaus
Cherry tomater

Brun først Quorn farsen til den er gylden. Brun så paprika, bønner, løk og tomatsaus og bland sammen med Quorn farsen. Legg dette i burrito lefsen sammen med resten av ingrediensene. Server gjerne med litt ost på toppen.

Kort om Quorn

Quorn produktene kan brukes I all matlagning som en erstatning for kjøtt, kylling eller fisk. Hovedingrediensen I Quorn produktene er mykoprotein, som inneholder høykvalitets protein, fiber og har et naturlig lavt fettinnhold. Quorn er et registrert varemerke av Marlow Foods Ltd.

Kort om Chirag Patel:

Chirag Patel er født på Lørenskog og bor nå i Oslo. Han har en bachelorgrad i medier og kommunikasjon ved Høgskolen i Oslo. Han er bedre kjent som den ene halvdelen av Karpe Diem. Suksessen deres ble for alvor understreket da de stakk av gårde med den gjeveste prisen av de alle, nemlig Spellemannsprisen. De har gitt ut to kritikerroste album — Rett fra hjertet og Fire vegger. Karpe Diem har også hatt flere profilerte opptredener og har også samarbeidet med Den Norske Kreftforening i forbindelse med kampanjen krafttak mot kreft.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1601
Grillmat.Kjøttdeig.
Lavkarbo.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.