Cognac-ikon endelig å finne i Vinmonopolets hyller


Oppdatertdato: 2007-01-13 Tema: Konjakk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: martell.com


Etter flere år som bestillingsprodukt hos Vinmonopolet, blir endelig Martell Cordon Bleu å finne i Vinmonopolets standardsortiment. Lanserings-datoen er lørdag 13. januar.

- Martell Cordon Bleu har vært tilgjengelig i Norge i flere år, men kun via Vinmonopolets bestillingsutvalg. Fra lørdag 13. januar vil denne konjakken få sin velfortjente plass i Vinmonopolets hyller, sier Heidi Stumo som er produktsjef hos Brand Partners.

Uendret siden 1912

Martell Cordon Bleu ble lansert første gang på Hotel de Paris i Monaco i 1912. Martell Cordon Bleu ble utviklet av Eduardo Martell som klarte å lage en konjakk med en unik smak og særegen stil. Den dominerende smaken av eaxu-de-vie fra Borderies og det at man har klart å beholde den autentiske flasken uendret siden 1912, gjør Cordon Bleu til en klassiker og et ikon i cognacens verden. Martell Cordon er blitt servert ved flere store anledninger; bl.a. åpningsturen til atlanterhavskrysseren Queen Mary i 1936 og på jubileumsturen for Orient Ekspressen i 1986.

Smaksnotater

Martell Cordon Bleu har en dyp kobberfarge. En rund og kompleks aroma, med duft av blomster og krydder. En eksepsjonelt myk og rund smak, rik på frukt og eik med en delikat ettersmak. Den spesielle smaken er et resultat av lang fatlagring (30-35 år) og den store andelen av eaxu-de-vie fra Borderis som gir kompleksitet og mykhet.

Huset Martell og Martell Cognac

Martell ble grunnlagt i 1715 og er det eldste av de store cognachusene. Martell & Co er verdens tredje største konjakkprodusent og selger ca. 11mill.liter i året. Martell benytter kun én druetype i sin produksjon - Ugni Blanc. Cognacen lagres kun på Troncais eikefat. Martell har ca. 270 hektar vingårder, 3 destillerier og har lagre som rommer ca. 190 000 eikefat. Martell benytter kun eaux-de-vie fra de fire beste områdene i Cognac; Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies og Fins Bois, som hver har sitt spesielle jordsmonn. Borderies er det minste av områdene, og 50 % av all produksjon er reservert for Martell

Fakta

Vinmonopolnr.: 88
Pris: 880,-
Beskrivelse: Dyp brungyllen. God fylde. Fatpreget aroma med innslag av tørket frukt, sviske, og vanilje.
Varetype: Brennevin
Land/distrikt: FRANKRIKE, COGNAC TRADISJONELL
Råstoff: 100% UGNI BLANC
Lagring: 30-35 ÅRS LAGRING I FAT (340 LTR) FRA TRONCAIS
Innhold: Alkohol 40,00%
Sukker: 8,00 g/l
Syre: Ukjent
Produsent: Martell
Grossist: Brand Partners AS

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1015Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.