Col di Sasso 2007


Oppdatertdato: 2009-06-03 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


God grillvin

En del av oss har startet grillsesongen. Col di Sasso 2007 er en rød vin som går godt til det hvite kjøttet på grillen.

Grillmat trenger ofte myke og fyldige viner med runde tanniner og god fruktsødme. Skal man ha oksekjøtt, velger man gjerne svært fyldige viner. Skal man grille svinekjøtt eller kylling, kan man med fordel tone ned til en litt lettere vin, som for eksempel Col di Sasso 2007.

Myk vin

Dette er en middels fyldig vin med myke tanniner. Den er laget på en blanding av druene cabernet sauvignon og sangiovese, som dyrkes i de mest steinete og ugjennomtrengelige delene av Banfi-gåden i Montalcino i Toscana. Derav navnet på vinen. ”Col di Sasso”, er italiensk for ”Steinåsen”.

Druene høstes vanligvis i begynnelsen av oktober, og druesortene vinifiseres hver for seg før de blandes. Mens sangiovese sørger for kropp og fylde, tilfører cabernet sauvignon frukt og struktur. Vinene blandes og lagres tre måneder på flaske før salg.

Suksesshistorie

Castello Banfi er en verdenskjent vinprodusent som i sin tid ble startet av amerikaneren John Mariani og den italienske ønologen Enzio Rivella. I 1956 grublet de på hvordan de skulle få italiensk vin inn på verdensmarkedet i en tid da landets anerkjennelse som vinproduserende nasjon var på hell.

Sammen med broren Harry begynte John å lete etter muligheter for å lage vin, på et sted de kunne kombinere italiensk historie og moderne teknologi. I 1976 fant de et stort, urørt område i historiske Montalcino, som skulle vise seg å bli en god investering. Selskapet har også vingårder i Piemonte, Vigne Regali og Principessa Gravi.

Både Wine Enthusiast og Wine & Spirits Magazine har tidligere kåret Banfi som ”winery of the year”.

Smak og behag:

Navn: Col di Sasso 2007
Land/distrikt: Italia/Toscana
Produsent: Castello Banfi
Pris: 99,90 kroner
Polnummer: 1157901 (distriktssortiment)
Alkohol: 13%
Druer: 70% cabernet sauvignon, 30% sangiovese
Karakteristikk: Dyp rødlilla. Aromaer av røde bær og urter. Smak av røde bær.
Passer til: Dette er en ungdommelig vin som går godt til spekemat, grillet kjøtt av svin og kylling. Også god til pasta med kjøttsaus.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1617
Julekaker.Kaker.
Grønnsaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.