Conquista Malbec 2007


Oppdatertdato: 2009-02-19 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Malbec til maten

Argentinsk malbec gir ofte svært matvennlig vin. Denne koster 90 kroner og er en sikker vinner til biffen.
Conquista Malbec 2007 har de rike og robuste aromaene malbec-druen er kjent for, men den er ganske ung og tanninrik. Åpner du flasken en stund før du serverer blir den mykere, slik god argentinsk malbec bør være.

Argentina har laget vin siden 1500-tallet og vinarven kan spores til Spania, Frankrike og Italia. Historisk sett har argentinsk vin stort sett blitt solgt på hjemmemarkedet, men i de senere år har det skjedd mye. I løpet av de 10 siste årene har Argentinsk vin er blitt en stor eksportvare og det er malbec-druen som viser vei.

Fransk opphav

Mendoza er det mest tradisjonelle vindyrkingsområdet, og har vist seg å passe utrolig godt til druedyrking. Andesfjellene beskytter mot kalde luftstrømmer fra Stillehavet og har lange somre med kalde netter og varme dager. Spesielt malbec-druen, som trives godt her, har fått stjernestatus. Dette er opprinnelig en sørfransk drue som tidligere også ble brukt mye i Bordeaux. Den vokser også i blant annet Chile, Australia og USA, men etter hvert er det altså Argentina som er blitt selve malbec-landet.

For de som har fransk vin som referanse: malbec har egenskaper som ligger et sted mellom cabernet sauvignon og merlot, men den ligner likevel ikke så mye på europeiske viner som kombinerer disse to. Argetinsk malbec er mykere og er kjent for sine nyanser av hvitt pepper, plommer og syltetøypreget frukt. Conquista Malbec 2007 er en vin som føles varm og fruktig og som er best når den drikkes ung.

Fruktig

Vinen kommer fra den tradisjonsrike produsenten Bodegas Lavaque og er laget på spesielt utvalgte druer fra områdene San Rafael og Mendoza. Druene er håndplukkede, og vinen lagres på ståltank før den tappes på flaske. Den har med andre ord ikke vært i kontakt med eik, noe som bidrar til å fremheve frukten.

Malbec generelt, og denne vinen spesielt, er svært matvennlig. God balanse mellom frukt og syre gjør at den er et naturlig valg til en blodig biff. Argentina er tross alt kjent for storfékjøtt. Den er nogså esten like god til hjemmelaget hamburger eller stekt kylling. Andre gode mat-matcher er lammekjøtt, viltkjøtt, pizza, gresk mat, indisk mat og vegetarretter. Det er bare å prøve seg fram. Kun fantasien og tunga setter grenser.

Smak og behag:

Navn: Conquista Malbec 2007
Land/distrikt: Argentina/Mendoza
Pris: 89,90 kroner
Polnummer: 55313 (testutvalg)
Alkohol: 13 %
Druer: 100 % malbec
Produsent: Bodegas lavaque
Karakteristikk: Mørk blårød. Rik fyldig vin med behagelige tanniner. Vin som er lett å like. Mye smak med preg av krydder, mørke bær og plommer. Fruktig og frisk vin med behagelige tanniner.
Passer til: Svært anvendelig vin. Anbefales spesielt til saftig viltkjøtt.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1517
Grillmat.Vafler.
Wok.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.