Cookoothama Merlot 2006


Oppdatertdato: 2008-10-08 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Vin som varmer

Dette er en vin vi kunne anbefalt til grillmat i sommer, men det er nå i høstmørket den gjør seg aller best.
Cookoothama Merlot 2006 er en smaksrik og kraftig rødvin fra Australia, laget på merlot-druen. Den har en tettpakket smak av bløt, søt og mørk frukt som støttes opp av krydder, sjokolade og fine myke tanniner.
Med andre ord er dette en rik, varm og fyldig vin som går godt til høstens kraftige kjøttretter, men som også er god til kos uten mat.

Aboriginsk arv

Cookoothama “cooka-a-tharma” er navnet på familiebedriften Nugan Estates vingård ved Darlington Point ved Murrumbidgee-elva. Ordet er aboriginsk og betyr “fruktbar jord”, og hendene på flasken symboliserer menneskene som har dyrket jorden langs Murrumbidgee-elva gjennom århundrene, og gjort området så vakkert som det er i dag.

Nugan Estate holder til i Griffith i den australske delstaten New South Wales. Selskapet drives av Michelle, Matthew og Tiffany Nugan - etterkommere av Alfredo Nugan som emigrerte fra Spania i 1940.

Fra saft til vin

Vin-virksomheten er en del av Nugan Group, som ble grunnlagt i 1940 for pakking av frukt og grønnsaker. En gang på 70-tallet utvidet de driften til fruktpressing og de vokste seg store på juiceeksport til Asia. I 1993 plantet selskapet egne vinmarker og veien vinproduksjon var et naturlig skritt videre.

I dag eier Nugan Estate 590 hektar vinmarker i noen av Australias beste vindistrikter: Riverina, King Valley og McLaren Vale. Selskapet er blant Australias 20 største vineksportører. Porteføljen inkluderer et bredt spekter viner, men også olivenolje.

Smak og behag

Navn: Cookoothama Merlot 2006
Land/distrikt : Australia/ South Eastern Australia
Produsent: Nugan Estate
Druer: 100 % merlot
Alkoholinnhold: 14 %
Varenummer Vinmonopolet: 2022601 (fullsortiment)
Pris: 109,90 kroner
Karakteristikk : Rød farge med mørk kjerne. Duft av plommer, solbær og modne kirsebær. Kraftig, saftig og fyldig vin med preg av modne kirsebær. Innsalg av sjokolade og krydder. Myke tanniner og god syre.
Best til: passer til de fleste kraftige kjøttretter. Alt fra viltkjøtt til hjemmelaget pizza. Også god uten matfølge.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1422
Norsk mat.Kaffekos.
Supper.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.