Coop fjerner gluten fra alle sine panerte svineprodukter


Oppdatertdato: 2013-01-30 Tema: Gluten Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Coop


Alle Coops panerte svinekjøttprodukter er nå 100 prosent glutenfrie. Produktene har fått ny glutenfri oppskrift og blir produsert i egne produksjonsanlegg som aldri eksponeres for gluten. Coops mål er at flest mulig av deres egne merkevarer skal være tilgjengelige for alle kunder. Derfor jobber dagligvareaktøren kontinuerlig med å fjerne allergener fra sine produkter. I høst ble alle Coop-pølser gjort garantert fri for gluten og laktose.
Nå har Coop fjernet gluten fra alle panerte svineprodukter og lagt om produksjonen av disse til rent produksjonsanlegg. Produktene er dermed 100 prosent glutenfrie. For å informere kundene blir produktene merket med «Mat UTEN gluten»

- Hos oss skal kundene kunne handle til alle i familien. Vi vil gi familier som lever med allergi og intoleranse, en enklere hverdag. Vi vet at panerte produkter er populær hverdagsmat, særlig blant barn og unge, derfor er det viktig å gjøre disse tilgjengelige for flere, sier Hege Berg-Knutsen som er ansvarlig for Coops egne merkevarer.

Coop tilbyr disse glutenfrie panerte svineproduktene:

  • Coop Ostepanetter
  • Coop Svinenuggets
  • Coop Tex Mex nuggets
  • X-tra Ostepanetter

- En annen positiv effekt av omleggingen til glutenfri produksjon er at vi nå også kan garantere at svært mange av våre andre bearbeidede kjøttprodukter, som for eksempel kjøttkaker, medisterkaker, karbonader og kjøttboller, er 100 prosent glutenfrie. Våre kunder vil derfor oppleve større fleksibilitet og flere valgmuligheter når de handler i våre butikker, forteller Berg-Knutsen.

Panerte produkter

Det norske markedet for panerte produkter er på nesten 110 millioner kroner. Ca. 40 prosent av de panerte produktene selges gjennom Coops butikker, og volumet er stadig økende. En stor andel av de panerte produktene som selges i Coop-butikkene, er av Coops egne merker. Dette har gjort Coop til Norges nest største leverandør av panerte produkter.

Coop er en av fire store dagligvareaktører i Norge og driver i dag 840 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Coop Obs!, Coop Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Smart Club. Coop har også 28 store byggevarehus og flere faghandelsprofiler. I tillegg til detaljhandel driver Coop eiendoms- og industrivirksomhet. Coop eies av kundene selv gjennom deres medlemskap i et av 114 samvirkelag. Per i dag har Coop 1,3 millioner medlemmerLegg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2614


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.