Coop lanserer egen melk


Oppdatertdato: 2010-09-10 Tema: Produktnyheter Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Coop Kilder: Coop


Coop lanserer som første dagligvarekjede i Norge egen melk i samarbeid med Rørosmeieriet. Melka skal selges og markedsføres som Coop Änglamark Ekstra Lett Melk og er økologisk. – Dette er en stor nyhet for våre kunder, butikker og medlemmer fordi den representerer et helt nytt alternativ, sier administrerende direktør i Coop Norge Handel, Svein Fanebust.
I tillegg til å være først med egen melk er Coops melk også et helt nytt økologisk alternativ. Det har vært utfordringer knyttet til salg av økologisk melk, men Coop håper med sin lanseringe å få opp volumet. Coop ønsker å satse på produktet både gjennom pris, vareplassering i butikk og markedsføring. – På den måten vil vi bidra ytterligere til å nå myndighetens mål om 15 prosent økologisk forbruk innen 2020, sier Fanebust. Coop Änglamark Ekstra Lett Melk vil prises som tilsvarende konvensjonell melk.

På grunn av usikkerhet knyttet til oppstartsvolum vil melka kun være å få kjøpt i visse deler av landet og i utvalgte Coop-kjeder. – Dette er selvsagt beklagelig, men vi mente det var viktigere å komme i gang enn å sitte og vente på en løsning som ville inkludere hele landet fra dag én, sier Fanebust. Coop-melka vil i første omgang være å få kjøpt på Østlandet (Hedmark, Oppland, Akershus, Østfold, Oslo, Buskerud, Telemark, Vestfold) og i Midt-Norge (Sør- og Nord-Trøndelag, deler av Nordland og Møre og Romsdal).

Coop Änglamark Ekstra Lett Melk produserer av norske øko-bønder, det vil si at de driver uten kjemiske sprøytemidler, kunstgjødsel eller genmodifiserte organismer. Melken er derfor merket både med Nyt Norge-merket og Debios Ø-merke. I tillegg er melka merket med Nøkkelhullet for sunnhet.
Fanebust registrerer at landbruksmyndighetene og for så vidt også enkelte andre deler av landbruket legger for dagen en skepsis til kjedenes egne merker. Til det sier han:

- Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk har uttallige ganger oppfordret oss til å ta samfunnsansvar og ansvar for å nå målet om 15 prosent. Dette er svar på tiltale. Hva som står på pakken bør være underordnet.

Markedssjef i Oikos, Kristina Alnes ønsker satsningen velkommen. – Veldig bra at Coop satser på egen økologisk melk. Vi tror dette vil bidra til økt synlighet, og derigjennom økt bevissthet og forbruk av økologisk melk, sier hun. Coop er Norges eneste medlemseide dagligvarekjede som drives av 130 samvirkelag. Bak disse står rundt 1,2 millioner medlemmer. Coop driver detaljhandel, eiendoms- og industrivirksomhet. Samvirkelagene er organisert i fellesorganisasjonen Coop Norge SA.

Gjennom datterselskapet Coop Norge Handel AS drives grossist-, logistikk- og kjedevirksomhet, mens datterselskapet Coop Norge Eiendom AS driver kjøp, salg, utvikling og forvaltning av eiendom. Coop driver i dag rundt 870 dagligvarebutikker innenfor egne kjedekonsepter i tillegg en del kjedeløse.

Coop driver også rundt 20 store byggevarehus og flere faghandelsprofiler i ulike bransjer som elektro, sport, kjøkken og hjem. Til sammen har Coop cirka 1.200 butikker og kaféer over hele landet.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1970Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.