Corned beef er en litt ukjent ingrediens her i Norge, men når jeg sier snurring, turproviant eller dau mann i boks(RSP) fra miltæret, så kjenner mange seg igjen. Selv om disse 4 ikke er helt det samme så kan de samles i samme kategori. Corned beef er mer utbredt i andre land enn her hjemme, og er en rask og energirik ingrediens som passer til frokost, lunsj og smårett. Stekt i panne med litt ekstra snadder på samt speilegg er nydelig. Kanskje som en slags pytt i panne med corned beef, erter, litt rester av poteter/grønnsaker og speilegg, nydelig!
Men vi har prøvd litt forskjellig og noe av det ser dere under. Og vi prøver når vi er ute å reiser, å ta med noen bokser hjem i kofferten av litt forskjellige typer, men her i landet ser jeg at både Meny og Mega har corned beef i hylla.
Pita med corned beef
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
23.03.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 pita brød
1 boks corned beef
1liten løk, hakket
2 fedd hvitløk knust
1 boks maiskorn
en neve ruccula
Krydder etter smak, eksempel tacokrydder ol.
Ypperlig kveldskos. Det er mye smak i corned beef og veldig mettende.Fremgangsmåte
Varm pitabrød etter instruksjon på pakken.
Samtidig varmer du litt olje i stekepannen og freser løk og hvitløk fort. Ha i corned beef og la surre noen minutter. Maiskorn til slutt. Smak til med krydder om ønskelig. Fylles i varme pitabrød og toppes med reven ruccula.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
148,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Corned beef lunsj med egg
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
10.11.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 boks corned beef
1 løk hakket
2 fedd hvitløk hakket
180 gr maiskorn(liten boks)
1 dash salt etter smak
1 dash pepper etter smak
2 ss stekeolje
1 egg
2 porsjoner kokt ris
Kjempeenkel lunsj som har mye smak. Her er rom for variasjoner
Corned beef er ikke alltid så lett å få tak i. Fullsortiment butikker har det + asiatiske butikker. Vi pleier å kjøpe inn noen bokser når vi får sjansen. Det kan og brukes for eksempel Trondhjems Turistproviant eller for eksempel om en har vært i forsvaret og har tilgang på -dau mann i boks-Fremgangsmåte
Hakk løk og hvitløk. Varm oljen litt og surr løken litt. Tilsett så kjøtt og mais. La det bli gjennomvarmt og smak så til med salt og pepper.
Stek ett egg på begge sider
Kok ris ved siden av.
Server som lett lunsj evt med cherrytomat/agurk ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
167,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Filipino Corned Beef Hash over Rice
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
17.09.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
340 gram corned beef
2 ss matolje
4 fedd hvitløk knuste
1 liten løk i ringer
1 potet i små terninger
2 små tomater i terninger
salt og pepper
1 dl vann
5 porsjoner kokt jasmine ris
Enkel lunsjrett. Corned beef fås i de fleste matbutikker. Personlig liker jeg denne med speileggFremgangsmåte
Legg kjøttet i en bolle, del det opp med en gaffel.
Stek potetterninger i en panne med litt olje i 2-3 minutter, krydre med salt og pepper.
Ha i hvitløk og surr i 30 sekunder
Ha i løk og surr i 1 minutt.
Ha i tomatre og surr i 1 minutt.
Ha i kjøttet og surr i 2 minutter.
Skru ned varmen, ha i vann og la surre til det er fordampet, ca 3-5 minutter eller til potetene er møre.
Server med ris eller evt speilegg.
Pynt med litt agurk og tomat i skiver.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
147,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Corned biff med poteter og egg
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
01.03.2015Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
100 g corned biff
2 egg
4 kalde poteter i terninger
2 hakkede vårløk
2 små hakkede rødløk
Corned biff fra boks er utrolig drøy siden den er så full av smak. Dette er en enkel og god lunsj. Bruk evt andre rester fra kjøleskapet i denne, eks gulrot, purre, kål, ++.Fremgangsmåte
Hakk løk og vårløk. Surr det i pannen først. Ha så i corned biff og smuldre det. Ha i poteter og stek det til det er litt brun farge på poteter.
Server med speilegg på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
87,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3102