Corned beef oppskrifter



Oppdatertdato: 2018-01-26 Tema: Frokost Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Corned beef er en litt ukjent ingrediens her i Norge, men når jeg sier snurring, turproviant eller dau mann i boks(RSP) fra miltæret, så kjenner mange seg igjen. Selv om disse 4 ikke er helt det samme så kan de samles i samme kategori. Corned beef er mer utbredt i andre land enn her hjemme, og er en rask og energirik ingrediens som passer til frokost, lunsj og smårett. Stekt i panne med litt ekstra snadder på samt speilegg er nydelig. Kanskje som en slags pytt i panne med corned beef, erter, litt rester av poteter/grønnsaker og speilegg, nydelig!

Men vi har prøvd litt forskjellig og noe av det ser dere under. Og vi prøver når vi er ute å reiser, å ta med noen bokser hjem i kofferten av litt forskjellige typer, men her i landet ser jeg at både Meny og Mega har corned beef i hylla.


Pita med corned beef


Prøv også Pita med corned beef.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 23.03.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 pita brød
1 boks corned beef
1liten løk, hakket
2 fedd hvitløk knust
1 boks maiskorn
en neve ruccula

Krydder etter smak, eksempel tacokrydder ol.


Ypperlig kveldskos. Det er mye smak i corned beef og veldig mettende.


Fremgangsmåte

Varm pitabrød etter instruksjon på pakken.
Samtidig varmer du litt olje i stekepannen og freser løk og hvitløk fort. Ha i corned beef og la surre noen minutter. Maiskorn til slutt. Smak til med krydder om ønskelig. Fylles i varme pitabrød og toppes med reven ruccula.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 147,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Corned beef lunsj med egg


Prøv også Corned beef lunsj med egg.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 10.11.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 boks corned beef
1 løk hakket
2 fedd hvitløk hakket
180 gr maiskorn(liten boks)
1 dash salt etter smak
1 dash pepper etter smak
2 ss stekeolje

1 egg

2 porsjoner kokt ris


Kjempeenkel lunsj som har mye smak. Her er rom for variasjoner
Corned beef er ikke alltid så lett å få tak i. Fullsortiment butikker har det + asiatiske butikker. Vi pleier å kjøpe inn noen bokser når vi får sjansen. Det kan og brukes for eksempel Trondhjems Turistproviant eller for eksempel om en har vært i forsvaret og har tilgang på -dau mann i boks-


Fremgangsmåte

Hakk løk og hvitløk. Varm oljen litt og surr løken litt. Tilsett så kjøtt og mais. La det bli gjennomvarmt og smak så til med salt og pepper.
Stek ett egg på begge sider
Kok ris ved siden av.
Server som lett lunsj evt med cherrytomat/agurk ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 152,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Filipino Corned Beef Hash over Rice


Prøv også Filipino Corned Beef Hash over Rice.

Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 17.09.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

340 gram corned beef
2 ss matolje
4 fedd hvitløk knuste
1 liten løk i ringer
1 potet i små terninger
2 små tomater i terninger
salt og pepper
1 dl vann
5 porsjoner kokt jasmine ris


Enkel lunsjrett. Corned beef fås i de fleste matbutikker. Personlig liker jeg denne med speilegg


Fremgangsmåte

Legg kjøttet i en bolle, del det opp med en gaffel.
Stek potetterninger i en panne med litt olje i 2-3 minutter, krydre med salt og pepper.
Ha i hvitløk og surr i 30 sekunder
Ha i løk og surr i 1 minutt.
Ha i tomatre og surr i 1 minutt.
Ha i kjøttet og surr i 2 minutter.
Skru ned varmen, ha i vann og la surre til det er fordampet, ca 3-5 minutter eller til potetene er møre.
Server med ris eller evt speilegg.
Pynt med litt agurk og tomat i skiver.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 125,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Corned biff med poteter og egg.

Corned biff med poteter og egg


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 01.03.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

100 g corned biff
2 egg
4 kalde poteter i terninger
2 hakkede vårløk
2 små hakkede rødløk


Corned biff fra boks er utrolig drøy siden den er så full av smak. Dette er en enkel og god lunsj. Bruk evt andre rester fra kjøleskapet i denne, eks gulrot, purre, kål, ++.


Fremgangsmåte

Hakk løk og vårløk. Surr det i pannen først. Ha så i corned biff og smuldre det. Ha i poteter og stek det til det er litt brun farge på poteter.
Server med speilegg på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 86,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,69.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3102







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.