Cuvée Christer Berens Monastrell 2006


Oppdatertdato: 2007-12-12 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Saftig spanjol til jul

Da Cuvée Christer Berens Monastrell 2004 ble lansert i januar, var den utsolgt allerede etter én uke. Nå er den svenske vinkjendisen klar med 2006-årgangen, og han skuffer ikke.

Vinen kommer fra det foreløpig lite kjente området Yecla sørøst i Spania, og er et resultat av et samarbeid mellom Christer Berens og vinmaker Mariano López - en meget merittert vinmaker som blant annet har fått mye god omtale av Robert Parker i Wine Advocate.

Berens har også laget cuveer sammen med vinmakere i andre land. Han forteller at målet er å finne en vin han selv syns er god og som passer norsk smak. - Hemmeligheten er at jeg finner en basisvin og krydrer den med en mer eksklusiv vin som byr på det lille ekstra, forteller han.

Fruktfokus

- I Italia kan vinen ofte være syrlig og spiss. Der forsøker jeg å lage vin som er noe saftigere og fyldigere samtidig som jeg bevarer områdets og druenes særpreg. I Spania er det egentlig det motsatte som gjelder. Her er vinene ofte tunge og fete.

Berens forklarer at utfordringen med Spania har vært å få frem fruktighet og ren bærkarakter og at dette derfor har vært det primære fokuset i arbeidet med denne vinen.

- Jeg har forsøkt å finne det som er typisk for monastrelldruens krydderpreg, men uten å dra det for langt, sier han.

Til pinnekjøtt?

Julemat og vin er egentlig ikke venner og det er ingen lett oppgave å finne vin som går godt til salt og fet julemat. Det er likevel mulig å få til gode kombinasjoner, selv om de kanskje ikke er helt optimale. Pinnekjøtt er vanskelig med vin, men vi mener at denne saftige rødvinen fra Spania, er nær ved å klare jobben, selv om den kanskje er aller best til en saftig biff.

Smak og behag:

Navn: Cuvée Christer Berens Monastrell 2006
Land/distrikt: Spania/ Yecla
Pris: 87,50 kroner (75 cl)
Polnummer: 20876 (grunnsortiment)
Druer: 90% Monastrell, 10% Garnacha Tintorera
Alkoholstyrke: 13,5 %
Produsent: Vinnico Export S.L.
Vurdering: Rødlilla farge. Intens og fruktig aroma med preg av solbær, kirsebær og plommer. Smaken er kraftig, konsentrert og saftig med myke tanniner. Litt krydder i en lang finish.
Passer til: Kan drikkes uten mat, men bør prøves til en saftig biff. Går også godt til lam, svin og vilt. Kan også prøves til ost. Kan prøves til pinnekjøtt.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1242


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.