Tid for kamskjell
Vinterstid er hvitvinstid. Reker, blåskjell og kamskjell er kanskje på sitt beste akkurat nå.
Cuvee Christer Berens Trebbiano d'Abruzzo 2006 er en frisk og fruktig, men ikke for kraftig vin som går som hånd i hanske med kald sjømat, sushi eller andre lette matretter. Den er kanskje aller best til marinerte kamskjell med litt lime. Den tåler også dampede blåskjell, men styr unna hummer med masse smør.
Alt handler om balanse mellom sødme og syre, så for å få en perfekt match: Husk sitron. Det gir et syrlig innslag i maten noe som er spesielt viktig når det kommer til reker. De har jo litt sødme, mens vinen er tørr. Sitronen tilfører friskhet og gjør balansen perfekt.
Denne vinen har den svenske vinkjendisen Christer Berens blandet i samarbeid med vinmaker Filippo Baccalaro hos Farnese Vini i italienske Abruzzo. Dette er den eneste hvitvinen i Berens vinserie. Hovedideen for serien er at vinene skal gjenspeile området de kommer fra og samtidig være tilpasset norsk smak og mat. Det mener vi han har fått til med denne.
Vinen er blandet på 85 prosent trebbiano d’Abruzzo og 15 prosent chardonnay. Før tapping på flaske lagres vinen på ståltank for å beholde den friske og aromatiske smaken.
Smak og behag:
Navn: Cuvee Christer Berens Trebbiano d'Abruzzo 2006
Land/distrikt: Italia/Abruzzo
Pris: 81,90 kroner (70 cl)
Polnummer: 20140 (hovedsortiment)
Drue: 85% trebbiano, 15% chardonnay
Alkoholstyrke: 12 %
Produsent: Farnese Vini
Vurdering: Strågul farge med grønnskjær. Frisk, fruktig, aromatisk og velbalansert duft. Smaksrik vin med middels fylde og hint av sitrus og grønne epler.
Passer til: Som aperitiff eller til sjøkreps, reker og marinerte kamskjell med litt lime.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1286