Cuvée Christer Berens Trebbiano d’Abruzzo 2007


Oppdatertdato: 2008-06-25 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Berens relanseres

Christer Berens har sluppet nye utgaver av alle sine fire viner. Designet er nytt og innholdet har fått et lite løft, spesielt den hvite fra Abruzzo imponerer.

- Serien har vært på markedet i seks år og designet har vært uforandret. Vi følte derfor at det var på tide med noe innovativt og nytt, forklarer Berens. I løpet av mai og juni har alle hans viner skiftet ham.

Resultatet er etiketter med et mer stilrent design som fremhever navnet Berens. I tillegg er noen av flaskene høyere og slankere.

Ny blanding

I den eneste hvitvinen, Trebbiano d’Abruzzo, som tidligere ble laget på 85 prosent trebbiano d’abruzzo og 15 % chardonnay, er internasjonale chardonnay byttet ut med den lokale druen pecorino som man lenge trodde var utryddet.

Som et resultat av druebyttet er vinen blitt mer livlig med mer karakter og smaken sitter bedre og lengre.

Pecorino er en svært aromatisk drue og gir vinen en mer eksotisk fruktighet og noe krydderpreg. Vinen er likevel lett og passer som aperitiff, eller til lett mat. Rene aromaer og frisk fruktighet gjør at den er god match til mat med rene, milde smaker. Vi anbefaler den spesielt til reker, blåskjell, asparges eller sushi.

God årgang

Berens er selv veldig fornøyd med 07-årgangen, og mener det er den beste hittil. Han forklarer at han har jobbet lenge for å få tilgang på pecorino-druer.

- Nå har jeg fått kloa i enda bedre vin fra produsentene jeg jobber med, sier han.

At Berens får mer vin å velge mellom når han skal blande sine cuvéer kan ha sammenheng med at han selger 600 000 liter vin i året i Norge.

Smak og behag:

Navn: Cuvée Christer Berens Trebbiano d’Abruzzo 2007
Pris: 84,90 kroner
Land/distrikt: Italia/Abruzzo
Produsent: Farnese Vini
Polnummer: 2014001 (hovedsortiment)
Druer: 85% trebbiano d’abruzzo, 15% pecorino
Alkoholstyrke: 12 %
Vurdering: Gul farge med grønnskjær. Vinen er frisk med og aromaer blant annet pære og melon. I munnen fremstår den som frisk, slank og fruktig. Middels syrenivå, fylde og lengde.
Passer til: Spesielt god til reker, blåskjell, asparges eller sushi. Også god som terrassevin. Lett å like.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1361
Norsk mat.Produkttester.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.