Cuvée Christer Berens Trebbiano d’Abruzzo 2008


Oppdatertdato: 2009-06-10 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Berens beste hvite

2008-årgangen av Christer Berens’ Trebbiano d’Abruzzo er den beste noensinne. Den er et sikkert valg til blåskjell og reker.
Dette er den sjuende årgangen av denne vinen og den har aldri vært bedre. Den spesielt høye kvaliteten skyldes at 2008 var et usedvanlig godt år for hvitvin i hele Sør-Italia, og da også i Abruzzo der denne er laget.
Varme kan ofte føre til tunge og alkoholrike hvitviner, men fjoråret hadde en lang vekstsesong uten ekstrem varme og dette har resultert i en hvitvin som er ekstra aromatisk med en ren og forfriskende smak.

Ny blanding

Trebbiano d’Abruzzo er Berens eneste hvitvin, og drueblandingen har variert noe fra årgang til årgang. I 2007 kuttet han helt bruken av chardonnay til fordel for den aromatiske lokale druen pecorino, mens i 2008 er chardonnayen tilbake. Hoveddruen er fortsatt trebbiano d’abruzzo med 85 prosent, men pecorino er tonet ned fra 15 til 5 prosent. Resten er chardonnay, som i hovedsak brukes for å gi fylde.

Forklaringen til druebyttet er den nevnte vekstsesongen som har gitt ekstra aromatiske druer. Pecorino har tidligere stått for det eksotiske fruktinnslaget i denne vinen, men i år var det ifølge Berens mer enn nok aroma i trebbiano-druene. Berens har blandet vinen i samarbeid med vinmaker Filippo Baccalaro hos vinprodusenten Farnese. Du får vinen på alle Vinmonopol, men vil du ha den på trelitersboks må du som regel bestille. En del utsalg har også tatt inn boksen.

Smak og behag:

Navn: Cuvée Christer Berens Trebbiano d’Abruzzo 2008
Pris: 88 kroner (75 cl.) 320 kroner (300 cl.)
Land/distrikt: Italia/Abruzzo
Produsent: Farnese Vini
Polnummer: 2014001 (hovedsortiment)
Druer: 85% trebbiano d’abruzzo, 5% pecorino, 10% chardonnay
Alkoholstyrke: 12 %
Vurdering: Lys gul med grønnskjær. Frisk og fruktig duft. Smak med innslag av sitrus og grønne epler. Helt tørr.
Passer til: Perfekt som aperitiff, til reker, blåskjell, lette fiskeretter, asparges og sushi.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1624
Norsk mat.Hverdagsmat.
Kjøttkaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.