Cuvée K Rouge 2006


Oppdatertdato: 2008-09-10 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


God cuvée fra Katharina

- 06-årgangen begynner virkelig å vise hva jeg er god for, sier Katharina Mowinckel. Hennes Cuvée K 2006 er frisk, fruktig og lett å like.
I 2003 laget norske Katharina Mowinckel sin første vin, og har siden fått mye ros for vinene sine. Hun flyttet fra Bergen til Frankrike for å bli sprangrytter, men nå jobber hun som vinbonde og fremstiller egen vin på egen gård sørvest i Frankrike 15 kilometer fra Bergerac.

Fornøyd

- Nå føler jeg at vinene begynner å vise det jeg vil si. Jeg vil at vinene skal reflektere resultatet av alt arbeidet som er gjort på vingården. Nå begynner jorda virkelig å komme i balanse igjen. Jeg får gode druer, og gode druer gir god vin, forklarer Katharina.
Det første året etter at hun overtok gården, gjorde hun mange grep for å forbedre kvaliteten.

- Jeg endret måten å jobbe med jorden på, og gikk over til å bruke bare organisk gjødsel og ingen kjemiske produkter. Uttaket av druer per ranke ble redusert til halvparten, sier hun.

Listeført

Arbeidet har gitt resultater. Flere av vinene er nå økologiske og Cuvée K er Katharinas første vin som virkelig tas inn i varmen, det vil si at den tas inn i fullsortimentet på Vinmonopolet og kan kjøpes på alle Vinmonopol.
Vinen er enkel, frisk, fruktig og lett å like. Den er en ærlig vin som er svært god til prisen på drøye hundrelappen. Den er laget på 90 prosent merlot og 10 prosent cabernet sauvignon. Merlot er fruktig og myk, mens cabernet sauvignon gir vinen litt mer fart. Den smaker fransk.

- Prøv den til for eksempel kylling eller pizza, er rådet fra Katharina. Vi føyer til at den også er god til andre lette kjøttretter, eller rett og slett uten følge av mat.

Smak og Behag

Navn: Cuvée K Rouge 2006
Land/distrikt: Frankrike/Bergerac
Pris: 103,50
Polnr: 43302 (fullsortiment)
Produsent: Katharina Mowinckel
Druer: 90 % merlot, 10 % cabernet sauvignon
Alkoholstyrke: 13 %
Karakteristikk: Mørkerød med fiolett kant. Intens aroma av røde bær og noe krydder. Rund vin med god syre og friske tanniner. Finish med smak av mørke bær.
Passer til: Kylling, pizza, gryteretter. Også god uten matfølge.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1398
Slanking.Rask mat.
Lapskaus.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.