Dårlig år for norske bringebær


Oppdatertdato: 2013-07-24 Tema: Bringebær Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Freeimages.com


Denne uka er det ventet at det vil komme buntløk og purre på markedet. Høsting av frilandsbringebær er også i startfasen, men det ser foreløpig ut til at det kan bli en dårlig sesong for de norske bringebærene.

Bringebær

Bringebærproduksjonen forventes å bli langt dårligere i år pga. vinterskader enn det man trodde. Salget av norsk blomkål går fremdeles bra, og enkelte grossister får fremdeles ikke tilgang på nok vare. Dette kan delvis skyldes at det har vært mye pristilbud på blomkålen. Samtidig går salget av norsk kål tregt, og det er mye tilgjengelig kål. Tilgangen på brokkoli ble noe lavere enn forventet i forrige uke som følge av utfordringer med mark i Rogaland.

Det er økende tilgang på norsk gulrot, og det er ventet at tilgangen vil dobles denne uka. Isbergsalaten opplever godt salg for tida. Mye av produksjonen går til industri som pakker posevarianter av salaten. Etterspørselen har økt, noe som fører til litt knapphet på isbergsalat i industrimarkedet.
Ukens nykommere er buntløk og purre.

Veksthus

Salget av norske tomater går veldig bra, men den norske produksjonen klarer ikke alene å dekke etterspørselen. Underdekningen må derfor dekkes av importvare. Situasjonen for norske agurker er også god, selv om det finnes noe på lager.

Bær

Jordbærhøstingen nærmer seg en topp nå, og det er forventet at det vil være i overkant av 750 tonn jordbær i markedet denne uka. Høsting av bringebær dyrket i tunnel er nå i oppstartsfasen, men det er ventet at det vil være lite tilgjengelig vare fram til slutten av juli. På grunn av vinterskader er det ventet at bringebærproduksjonen vil bli langt mindre enn det man trodde.

Poteter

Etter en kort periode med dårlig forhold for høsting av poteter ser det nå ut til at situasjonen har bedret seg. Økte mengder poteter i markedet bidrar til at produsentprisen har gått ned to kroner.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2692
Julekaker.Norsk mat.
Småkaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.