De 10 beste konfektene til jul


Oppdatertdato: 2021-12-17 Tema: Søtsaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Til jul hører det også med noe søtt som konfekt, sjokolade og søte kaker. Jeg har mange oppskrifter på såkalt julekonfekt som man kan lage allerede nå. Men dette er og ypperlige gaver samt førjulskos som kan nytes nå med en gang. Mange av disse er ganske enkle å lage, men for eksempel karameller krever litt kunnskap og tålmodighet. Og da er det og best å være litt forsiktig pga varmen. Men her er de mest populære som er mest lest og brukt på nettsiden. Lykke til og ta gjerne en titt på min egen side om julekonfekt: Alle Julens søtsaker


Annonse



Snøballer


Prøv også Snøballer.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 18.12.2018
Denne retten tar ca 30 min + frys å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

200 g smør, romtemperert
3 dl Dansukker Melis
5 ½ dl havregryn?
1 ½ dl potetmel, kaldrørt ?
2–4 ss dl kaldt vann
200 g hvit sjokolade?kokosflak



Fremgangsmåte

Rør sammen smør og melis. Tilsett havregryn, potetmelet ?og det kalde vannet. Trill kuler som settes i fryseren. Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp kulene i den smeltede sjokoladen og deretter i kokosflak. Oppbevar kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 480,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 54,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Limekarameller


Prøv også Limekarameller.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.11.2013
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

100 g smør
2 dl kremfløte
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker
revet skall av 2 lime


Hjemmelagde karameller smaker best.


Fremgangsmåte

Søte og syrlige karameller. Skallet fra en sitron kan erstatte limeskallet. Massen blir veldig varm når den koker, - voksne må ha ansvaret.

Smelt smøret i en tykkbunnet, vid kjele. Tilsett fløte, sirup og vaniljesukker. Kok uten lokk, rør om av og til inntil røren holder dråpeprøven ( ha en dråpe av røren i kaldt vann og du skal kunne lage en klump av den).
Hell røren i en langpanne med bakepapir, ca. 20 x 30 cm. Avkjøle massen. Klipp eller skjær karamellene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 331,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Petit Fours


Prøv også Petit Fours.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 03.06.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

3 eggeplommer
60 g sukker
120 g revne hasselnøtter
revet skall av 1/2 appelsin
1 pk kjeks med sjokoladeglasur
grønn marsipan og kandiserte fioler



Fremgangsmåte

Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Tilsett hasselnøtter og revet appelsinskall. Del kjeksen i passe biter og legg fyllet mellom to kjeksbiter. Pynt med remser av grønn marsipan og kandiserte fioler eller dekk hele kaken med marsipan.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 490,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Baileys kuler.

Baileys kuler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.03.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Ukjent Fotograf

Ingredienser

200 g marsipan masse
1/2 dl baileys
Mørk kokesjokolade
O'boy



Fremgangsmåte

Elt marsipan og baileys godt sammen. Evt smak til med mer likør. Trill ut kuler som glaseres i smeltet sjokolade. Trilles i sjokoladepulver mens de er fuktige.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 473,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Knasende mandelnougat.

Knasende mandelnougat


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.12.2008
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

250 g nougat
125 g mørk sjokolade
¼ dl Dansukker Demerarasukker
50 g mandelflak



Fremgangsmåte

Rist mandlene gyllenbrune i en tørr stekepanne.

Smelt nougaten over vannbad. Finhakk sjokoladen og la den smelte i nougatmassen. Tilsett demerarasukkeret og bland godt. Bland i mandlene.

Kle en avlang form med bakepapir og hell i sjokolademassen. La nougaten stivne til dagen etter og skjær den i biter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 529,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fløtekarameller 3.

Fløtekarameller 3


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 24.12.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Barnemix
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

3 dl kremfløte
250 gr sukker
100 gr lys sirup
50 gr smør



Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til massen har en farge omtrent som mysost og er tykk som grøt. Dette vil ta ca. 30-40 min, avhengig av kjelens diameter. Rør godt hele tiden.

Gjør en prøve ved og helle en ts. av massen i litt kaldt vann. Vannet skal forbli klart, og karamellklumpen må kunne formes til en kule. Hvis den ikke gjør det MÅ massen koke lenger.
Hell den flytende karamellmassen i to oljesmurte kakeformer La den avkjøles til romtempratur.
Del den deretter opp i passende firkanter.
oppbevares kjøligt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 389,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokosboller 1.

Kokosboller 1


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 03.12.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melange
Bildet er tatt av Melange

Ingredienser

8 plate(r) gelatin
1 dl kokende vann
2 dl vann
500 g sukker
2 ts vaniljesukker
150 g kokesjokolade (1 1/2 plate)
100 g Delfia kokosfett
1 pose(r) kokosmasse



Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Kryst vannet ut av gelatinen og løs den opp i 1 dl kokende vann. Avkjøl en liten stund.
Kok vann og sukker i 12 minutter og avkjøl. Visp sukkerlaken, gelatinoppløsningen og vaniljesukkeret meget godt og lenge til en luftig, stiv krem. Form små boller med skje eller lag topper med sprøytepose og sett dem på et smurt bakepapir. La bollene stå kjølig i minst 1 time, til de er stive.
Smelt sjokolade og Delfia kokosfett forsiktig i vannbad, og rør sammen.

Ta kjelen av platen. Dypp bollene først i sjokolade og deretter i kokosmasse. Bruk gjerne to gafler til hjelp når du håndterer kokosbollene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 410,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,24.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Barnas konfekt.

Barnas konfekt


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 23.11.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Nadin Martinuzzi

Ingredienser

100 g smør
3 dl lettkokte havregryn
1 dl sukker
2 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
2 ss sterk kaffe
kokos, havregryn eller kakaopulver til pynt


Barnas konfekt er deilige små havrekuler med smak av sjokolade. Disse er superenkle å lage og smaker veldig godt. En perfekt gaveidé til jul.


Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele og la det avkjøles.
Bland sammen havregryn, sukker, vaniljesukker og kakao i en bolle.
Tilsett kaffe og smeltet smør og rør blandingen sammen. La det trekke i kjøleskapet i 15–20 minutter.
Trill konfekt i passende størrelse, og rull i kokos eller annet strø. Oppbevar kulene i en tett beholder i kjøleskapet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 469,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marshmallows 2.

Marshmallows 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.12.2012
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

1 1/4 dl vann eller juice (f.eks. Eplejuice)
2 ss Dr. Oetker Gelatinpulver
450 g sukker
1 ½ dl lys sirup
½ dl vann
Konditorfarge etter ønske
Olje til pensling
Druesukker eller melis til å vende marshmallowsene i

Pynt
200 g kokesjokolade
Dr. Oetker strøssel

Oppskriften krever termometer.


Marshmellow med sjokoladetrekk


Fremgangsmåte

Marshmallows:
Bland vann/juice og gelatinpulver i en bolle, og la det stå mens sukkerblandingen lages.
Hell sukker, sirup og vann i en gryte og la blandingen langsomt koke opp under omrøring. Kok sukkerblandingen ved svak varme til sukkeret er oppløst.
Skru deretter opp varmen og kok til sukkerblandingen når 130°C. Det er viktig at temperaturen når helt opp til 130°C (maks 140°C) for at marsmallowsene skal få den riktige konsistensen.
Pisk gelatinblandingen på medium hastighet med en mikser, så blandingen skilles i små klumper (klumpene løses opp når den varme sukkerblandingen tilsettes).
Tilsett sukkerblandingen i en tynn stråle. Strålen skal helles ned i blandingen uten å komme nær vispen, for å unngå tynne karamelltråder i det ferdige resultatet.
Fortsett med å piske blandingen på medium hastighet i 8-10 minutter, til konsistensen er litt som tyggegummi og minner om marengs. Tilsett konditorfarge og pisk til fargen er jevn.
Hell massen over i en form (ca. 18 x 28 cm) kledd med plastfolie penslet med olje. Sett den i kjøleskap til neste dag.

Pynt:
Skjær marshmallowsen ut i firkanter med en skarp kniv og vend firkantene i melis/druesukker. Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn og dypp halvdelen av hver marshmallows i.
Dypp den sjokoladebelagte delen deretter i kakestrøssel etter ønske. Her er det kun fantasien som setter grenser.
Oppbevar marshmallowsen i en tett boks i kjøleskap.

Tips:
Lag superenkel konfekt ved å kjøpe ferdige marshmallows. Dypp dem i smeltet sjokolade og pynt med forskjellig strøssel.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 332,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 68,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julemarengs.

Julemarengs


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 23.11.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

5 eggehviter
2 dl Dansukker Sukker
1 krm eddik
4 dl Dansukker Melis
1/2 dl knuste polkagriser eller andre sukkertøy


Marengs er ikke alltid lett å lage. Det er viktig når man pisker eggehviter at det ikke er noe fett i bollen eller miskeren, og det må heller ikke være noe eggeplomme i.


Fremgangsmåte

Stivpisk eggehvite, sukker og eddik i en helt ren mikser.
Sikt melisen i, tilsett polkagrisene og visp det inn i deigen. Legg marengsmassen med skje eller sprøytepose på en stekeplate med bakepapir.
Stek dem midt i ovnen ved 100 °C til marengsene er tørre, det tar 1-1 1/2 time, avhengig av størrelsen på marengsene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 288,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 68,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3254



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.