Til jul hører det også med noe søtt som konfekt, sjokolade og søte kaker. Jeg har mange oppskrifter på såkalt julekonfekt som man kan lage allerede nå. Men dette er og ypperlige gaver samt førjulskos som kan nytes nå med en gang. Mange av disse er ganske enkle å lage, men for eksempel karameller krever litt kunnskap og tålmodighet. Og da er det og best å være litt forsiktig pga varmen. Men her er de mest populære som er mest lest og brukt på nettsiden. Lykke til og ta gjerne en titt på min egen side om julekonfekt:
Alle Julens søtsaker
Snøballer
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
18.12.2018Denne retten tar ca
30 min + frys å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
200 g smør, romtemperert
3 dl Dansukker Melis
5 ½ dl havregryn?
1 ½ dl potetmel, kaldrørt ?
2–4 ss dl kaldt vann
200 g hvit sjokolade?kokosflak
Fremgangsmåte
Rør sammen smør og melis. Tilsett havregryn, potetmelet ?og det kalde vannet. Trill kuler som settes i fryseren. Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp kulene i den smeltede sjokoladen og deretter i kokosflak. Oppbevar kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
480,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
54,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
26,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Limekarameller
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.11.2013Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
100 g smør
2 dl kremfløte
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker
revet skall av 2 lime
Hjemmelagde karameller smaker best.Fremgangsmåte
Søte og syrlige karameller. Skallet fra en sitron kan erstatte limeskallet. Massen blir veldig varm når den koker, - voksne må ha ansvaret.
Smelt smøret i en tykkbunnet, vid kjele. Tilsett fløte, sirup og vaniljesukker. Kok uten lokk, rør om av og til inntil røren holder dråpeprøven ( ha en dråpe av røren i kaldt vann og du skal kunne lage en klump av den).
Hell røren i en langpanne med bakepapir, ca. 20 x 30 cm. Avkjøle massen. Klipp eller skjær karamellene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
331,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
27,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Petit Fours
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
03.06.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
3 eggeplommer
60 g sukker
120 g revne hasselnøtter
revet skall av 1/2 appelsin
1 pk kjeks med sjokoladeglasur
grønn marsipan og kandiserte fioler
Fremgangsmåte
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Tilsett hasselnøtter og revet appelsinskall. Del kjeksen i passe biter og legg fyllet mellom to kjeksbiter. Pynt med remser av grønn marsipan og kandiserte fioler eller dekk hele kaken med marsipan.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
490,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
43,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
30,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Baileys kuler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.03.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Ukjent FotografIngredienser
200 g marsipan masse
1/2 dl baileys
Mørk kokesjokolade
O'boy
Fremgangsmåte
Elt marsipan og baileys godt sammen. Evt smak til med mer likør. Trill ut kuler som glaseres i smeltet sjokolade. Trilles i sjokoladepulver mens de er fuktige.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
473,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
46,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
25,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Knasende mandelnougat
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
17.12.2008Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
250 g nougat
125 g mørk sjokolade
¼ dl Dansukker Demerarasukker
50 g mandelflak
Fremgangsmåte
Rist mandlene gyllenbrune i en tørr stekepanne.
Smelt nougaten over vannbad. Finhakk sjokoladen og la den smelte i nougatmassen. Tilsett demerarasukkeret og bland godt. Bland i mandlene.
Kle en avlang form med bakepapir og hell i sjokolademassen. La nougaten stivne til dagen etter og skjær den i biter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
529,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
50,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
32,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 20,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fløtekarameller 3
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
24.12.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
BarnemixBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
3 dl kremfløte
250 gr sukker
100 gr lys sirup
50 gr smør
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til massen har en farge omtrent som mysost og er tykk som grøt. Dette vil ta ca. 30-40 min, avhengig av kjelens diameter. Rør godt hele tiden.
Gjør en prøve ved og helle en ts. av massen i litt kaldt vann. Vannet skal forbli klart, og karamellklumpen må kunne formes til en kule. Hvis den ikke gjør det MÅ massen koke lenger.
Hell den flytende karamellmassen i to oljesmurte kakeformer La den avkjøles til romtempratur.
Del den deretter opp i passende firkanter.
oppbevares kjøligt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
389,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
47,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
21,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kokosboller 1
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
03.12.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MelangeBildet er tatt av
MelangeIngredienser
8 plate(r) gelatin
1 dl kokende vann
2 dl vann
500 g sukker
2 ts vaniljesukker
150 g kokesjokolade (1 1/2 plate)
100 g Delfia kokosfett
1 pose(r) kokosmasse
Fremgangsmåte
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Kryst vannet ut av gelatinen og løs den opp i 1 dl kokende vann. Avkjøl en liten stund.
Kok vann og sukker i 12 minutter og avkjøl. Visp sukkerlaken, gelatinoppløsningen og vaniljesukkeret meget godt og lenge til en luftig, stiv krem. Form små boller med skje eller lag topper med sprøytepose og sett dem på et smurt bakepapir. La bollene stå kjølig i minst 1 time, til de er stive.
Smelt sjokolade og Delfia kokosfett forsiktig i vannbad, og rør sammen.
Ta kjelen av platen. Dypp bollene først i sjokolade og deretter i kokosmasse. Bruk gjerne to gafler til hjelp når du håndterer kokosbollene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
410,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
45,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Barnas konfekt
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
23.11.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Nadin MartinuzziIngredienser
100 g smør
3 dl lettkokte havregryn
1 dl sukker
2 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
2 ss sterk kaffe
kokos, havregryn eller kakaopulver til pynt
Barnas konfekt er deilige små havrekuler med smak av sjokolade. Disse er superenkle å lage og smaker veldig godt. En perfekt gaveidé til jul.Fremgangsmåte
Smelt smøret i en liten kjele og la det avkjøles.
Bland sammen havregryn, sukker, vaniljesukker og kakao i en bolle.
Tilsett kaffe og smeltet smør og rør blandingen sammen. La det trekke i kjøleskapet i 15–20 minutter.
Trill konfekt i passende størrelse, og rull i kokos eller annet strø. Oppbevar kulene i en tett beholder i kjøleskapet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
469,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
48,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
26,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Marshmallows 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
02.12.2012Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
1 1/4 dl vann eller juice (f.eks. Eplejuice)
2 ss Dr. Oetker Gelatinpulver
450 g sukker
1 ½ dl lys sirup
½ dl vann
Konditorfarge etter ønske
Olje til pensling
Druesukker eller melis til å vende marshmallowsene i
Pynt
200 g kokesjokolade
Dr. Oetker strøssel
Oppskriften krever termometer.
Marshmellow med sjokoladetrekkFremgangsmåte
Marshmallows:
Bland vann/juice og gelatinpulver i en bolle, og la det stå mens sukkerblandingen lages.
Hell sukker, sirup og vann i en gryte og la blandingen langsomt koke opp under omrøring. Kok sukkerblandingen ved svak varme til sukkeret er oppløst.
Skru deretter opp varmen og kok til sukkerblandingen når 130°C. Det er viktig at temperaturen når helt opp til 130°C (maks 140°C) for at marsmallowsene skal få den riktige konsistensen.
Pisk gelatinblandingen på medium hastighet med en mikser, så blandingen skilles i små klumper (klumpene løses opp når den varme sukkerblandingen tilsettes).
Tilsett sukkerblandingen i en tynn stråle. Strålen skal helles ned i blandingen uten å komme nær vispen, for å unngå tynne karamelltråder i det ferdige resultatet.
Fortsett med å piske blandingen på medium hastighet i 8-10 minutter, til konsistensen er litt som tyggegummi og minner om marengs. Tilsett konditorfarge og pisk til fargen er jevn.
Hell massen over i en form (ca. 18 x 28 cm) kledd med plastfolie penslet med olje. Sett den i kjøleskap til neste dag.
Pynt:
Skjær marshmallowsen ut i firkanter med en skarp kniv og vend firkantene i melis/druesukker.
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn og dypp halvdelen av hver marshmallows i.
Dypp den sjokoladebelagte delen deretter i kakestrøssel etter ønske. Her er det kun fantasien som setter grenser.
Oppbevar marshmallowsen i en tett boks i kjøleskap.
Tips:
Lag superenkel konfekt ved å kjøpe ferdige marshmallows. Dypp dem i smeltet sjokolade og pynt med forskjellig strøssel.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
332,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
68,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Julemarengs
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
23.11.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
5 eggehviter
2 dl Dansukker Sukker
1 krm eddik
4 dl Dansukker Melis
1/2 dl knuste polkagriser eller andre sukkertøy
Marengs er ikke alltid lett å lage. Det er viktig når man pisker eggehviter at det ikke er noe fett i bollen eller miskeren, og det må heller ikke være noe eggeplomme i.Fremgangsmåte
Stivpisk eggehvite, sukker og eddik i en helt ren mikser.
Sikt melisen i, tilsett polkagrisene og visp det inn i deigen. Legg marengsmassen med skje eller sprøytepose på en stekeplate med bakepapir.
Stek dem midt i ovnen ved 100 °C til marengsene er tørre, det tar 1-1 1/2 time, avhengig av størrelsen på marengsene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
288,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
68,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3254