De 3 finalistene i Årets Bakeri 2023


Oppdatertdato: 2023-07-05 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Bakeri dot net Kilder: Bakeri dot net


BKLF er arrangør av Årets Bakeri og har nå offentliggjort hvem som konkurrerer om å vinne årets konkurranse som hadde 18 nominerte bakerier. De tre finalistene som skal konkurrere om å bli Årets bakeri er:
Lillehammer Bakeri (Lillehammer)
Kafe Solros (Bergen)
Blomsø Bakeri & Konditori (Harstad)

– Årets konkurranse hadde mange spennende nominerte bakerier. Det er alltid vanskelig å ta ut et konsentrat av disse. Men da vi begynte å jobbe med kriteriene og den helhetlige merkevaren og «brandet», falt det på plass. Juryen var ganske enig om at dette var tre veldig gode finalister som har utmerket seg med tre ulike historier, men der historiene er en viktig del av det bakeriene er i dag. Samtidig er det tre ganske ulike kandidater som spenner fra et tradisjonelt familiebakeri, via et ungt bakeri til et som ble etablert i fjor, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth til Bakeri.net.



Nesseth skulle gjerne sett at enda flere nominerte seg seg i konkurransen.

– I en slik konkurranse kommer det frem veldig mange dyktige og flotte bakerier som vi vet lite om fra før. Det er veldig spennende. Samtidig vil jeg gjerne si at det er rart ikke flere bakerier nominerer seg selv i denne konkurransen. Det er mulig mange ikke hat fatt med seg at de kan gjøre akkurat det. I konkurransene fremover vil jeg oppfordre til at bakerier som har en god merkevare og som har gjort noe spesielt, nominerer seg selv, sier Næsseth.

Jurylederen sier på BKLF sine nettsider dette om utvelgelsen av finalistene:

Lillehammer Bakeri

Lillehammer Bakeri er et ungt bakeri som har kommet klart opp som en lokal favoritt på kort tid. De er unike på historiefortelling i det at de skapte høye forventninger hos kundene før de fikk åpnet bakeriet. På denne måten fikk de med seg en stor heia-gjeng før de åpnet dørene, og slik sett har de på kreativt vis klart å knytte kundene tett til seg gjennom etableringsfasen. De er tydelige på sin merkevarebygging, og har lagt vekt på utvikling av sin visuelle profil som fremkommer tydelig på alle kommunikasjonskanaler.
De har etablert en egen lokalmatbutikk inne i bakeriet.

Kafe Solros

Kafe Solros er en nykommer som har etablert et lite bakeri midt i Bergen sentrum. De har en god historiefortelling med lokalt fokus. Driverne har et eget småbruk hvor de lar seg inspirere av lokale råvarer som bringes inn til bakeriet og blir brukt i produksjonen når det er sesong. Slik får de frem det ekte på en god og personlig måte, som gir oss en absolutt feelgood-føelse ved besøk.
De har en helhetlig merkevare som knyttes sterkt opp mot de lokale råvarene fra eget småbruk.

Blomsø Bakeri & Konditori

Blomsø Bakeri & Konditori (tidligere Harstadbotn bakeri og konditori) klarer å skille seg ut på en positiv og leken måte. Bakeriet har vært gjennom et generasjonsskifte, og de har nå klart å få til en god overgang med den yngre generasjonen. Historien lever videre i en ny hverdag. De fremstår som veldig aktuelle og morsomme i kommunikasjonen med kundene, de byr på seg selv og tør å være personlige.
De er aktive på sosiale medier.

Kåringen skal i år finne sted på Baker- og Konditorbransjens Landsforenings 125-årsjubileum den 9. september.

Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3406
Grillmat.Brownies.
Svinekjøtt.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.