Deinhard Green Label Riesling


Oppdatertdato: 2006-05-01 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


God Riesling til under 80 kroner

Den ideelle kombinasjonen av Riesling, jorden den dyrkes i, blandet sammen med moderne vinifikasjonsteknikker gjør at vinen møter alle forventninger, i alle fall med prisen på 76 kroner tatt i betraktning.
Vinen passer perfekt i forsommermånedene. Den kan drikkes alene, eller til lett mat som fisk, en del skalldyr eller kylling. Den er også god til en del krydrete retter.

Dette er en ren Riesling fra Deinhard. Vinen er nokså kompleks, prisen tatt i betraktning, og samtidig er den elegant, frisk og bærer preg av godt tysk håndverk. Den kommer fra Deinhard, som er et av Tysklands mest anerkjente vinhus, et vinhus som er synonymt med kvalitet.
Riesling er den eneste druen som virkelig trives i det kjørlige klimaet i Mosel og områdene rundt. For å tåle det til tider tøffe klimaet i regionen må druene være hardføre. Modningstiden er tilsvarende lang og produksjonen er mindre enn hos andre druetyper. Til gjengjeld blir resultatet relativt lavt alkoholinnhold, men friske og syrlige viner med hint av sitrus, eple, lime og blomster. Det høye syreinnholdet i Riesling gjør at den også passer godt til produksjon av søte og halvtørre viner.

Rik historie

Historien til Deinhard går mer enn 200 år tilbake i tid. Allerede i 1794 åpnet Joahnn Friedrich Deinhards handelsselskap i Koblenz. Den franske revolusjonen skapte motgang, men Deinhard lykkes likevel etter hvert med å etablere et rykte som en av de fremste vinprodusentene i Tyskland.
Under og mellom verdenskrigene møtte Deinhard mer motstand på grunn av ekskludering fra verdensmarkedet og store fysiske påkjenning for produksjonsanleggene. Det var først i 1947, da leveringer begynte å skje via England, at produksjonen begynte å ta seg opp. Utover på 60-tallet så andre produsenter i hele verden at det var en økt interesse og popularitet for Deinhard-viner, særlig rundt selskapets musserende viner.

Smak og behag:

Navn: Deinhard Green Label Riesling
Land/distrikt: Tyskland/ Mosel-Saar-Ruwer
Pris: 76 kroner (75 cl) 259 kroner (3oo cl)
Polnummer: 12030
Druer: 100 % Riesling
Alkoholstyrke: 9,5 %
Produsent: Deinhard
Vurdering: Vinen har en lys gul farge med grønnskjær. Preg av blomster, sitrus, grønne epler og krydder. Typisk Riesling med en del restsødme. Vinen er klar til å drikkes.
Passer til: Fisk, skalldyr og lyst kjøtt. Går også godt til krydret mat. Kan også drikkes uten mat.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:821
Norsk mat.Lavkarbo.
Supper.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.