Del 1 med restauranttips for dere som skal reise til Kata/Karon på Phuket.


Oppdatertdato: 2011-12-15 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Vi har vært her i 2 mnd, og har rukket å spise på nær 35 forskjellige restauranter. Her er ett utvalg av disse med en del kommentarer og meninger. Håper at dette kan være til hjelp for dere som skal på reise ned her. De fleste av disse har vi bare dumpet over tilfeldig, slik ofte turister gjør.
I de neste ukene vil vi være mer ute etter det anbefalte og genuine restaurantene.

Husk at denne oversikten er ganske tilfeldig, og speiler nok mye av det en vanlig turist vil oppleve. Vi er og turister her, og har som de fleste andre turister en turistgane, som ikke tåler den sterkeste maten. Derfor er "no spicy" viktig å kunne.

Noen tips aller først.

Det er en overflod av restauranter her og samtidig får man kjøpt mat på hvert gatehjørne. Vi spiser ikke så mye streetfood, men kan anbefale de som selger pannekaker på gata, særlig bananpannekaker. Utrolig godt og du ser når de lager det.
Eller er hygienen så som så, men om du får den maten som kommer rett fra grillen så går det greit.
Ikke spis rå salat som lages på gata eller markedene.

Restaurantene er heller ikke alltid så nøye med hygienen, men vi har ikke blitt syke, bare litt uvel etter ett par sterke opplevelser. Ett par steder dropper vi etter en titt ut på kjøkkenet, men om maten er varm og en ikke er så følsom, så går det greit.
De fleste restaurantene har alltid noen thairetter på menyen, men thai mat er mye bedre på rene thai restauranter og mye billigere. De fleste thairettene bør en ikke betale mer enn fra 100 til 250 Baht for. Og de beste vi spiste ligger gjerne på rundt 160 baht. I en meny er disse ofte nevnt sist. Men på enkelte små steder får du rettene ned i 40-50 baht.
Det er mange restauranter som har internasjonale retter og skandinaviske, noen av disse holder høy klasse, men er ofte ganske dyre. Foreløpig er det den svenske restauranten Two Chefs som vi har best erfaring med + Pizzaen hos Rico's.
Av thaimat er det Lobster and Prawn restaurant i Kata og Kan Eang @ pier, Chalong som utmerker seg foreløpig.
Og så Pizzaene på Laimai restaurant i Patong. I begynnelsen på strandpromenaden, sørenden, denne er italiensk. Vi vil og slå et slag for pastaen på den italienske La Capannina i Kata sør.

Og ett par tips for restaurantbesøk:

1. Prøv thaifood, selv om restauranten har alt annet. Maten er smakfull, lett og sunn, samt billig.
2. Se bakerst i menyen for de rimeligste og (beste) rettene.
3. Prøv gjerne frisk fruktshake til maten, det er utrolig mye gode shaker. Spør om de bruker frisk frukt.
4. En del retter har ikke ris til, men må bestilles utenom. Spør om det.
5. Noe av maten er veldig sterk, be om "No Spicy" om en er usikker. Currier er sterke, særlig tørre. Vær obs på chili i salater. For en norsk gane er medium spicy i thaifood krutt for våre ganer, unntatt de rene turistfeller med tilpasset turistmat. Og jeg syns ikke det er flaut å innrømme at jeg ikke kan spise for sterk mat, jeg har ikke noe å bevise overfor Thaier eller "innfødte faranger".
6. Er det kokosmelk i maten er den svakere og mer smakfull.
7. Det er mye skalldyr og fisk i thaifood, men ikke alt er like smakfullt. Mye kommer fra farmer og smaker gjørme. Jeg personlig liker ikke hummer her nede, siden sammenlignet med den norske faller de gjennom. Store reker smaker heller ikke som norske, men fisk og skalldyr som er fritert eller stekt er mye bedre. Jeg har prøvd det meste av skalldyr og fisk her, og den gode smaken kommer ofte fra sausen. Vær og obs på fiskerestauranter med lite gjester. Ikke all fisk er like frisk etter noen timer i varmen.
8. Vi pleier å gi litt tips om vi er fornøyd, men ikke mengder. Man får regningen i en folder, legger i penger og lar det være tips igjen når en får vekslepenger tilbake. Om en ønsker en kopi av kvitteringen så må en gjøre oppmerksom på det.
9. En del barn går rundt å tigger, selger roser og blomster på restauranter. Det er opp til en selv om en vil gi de noe, men husk de er sendt inn av foreldrene. Det er og noen som er blinde, døve eller stumme som går rundt. Vi pleier å gi en slant til dem istedenfor.
10. Toaletter på restauranter kan være ekle greier. Ta gjerne med litt papir i lomma, siden det ofte er tomt. Husk at papiret skal legges i dunken ved siden av wc etter bruk, selv om det er ekkelt. Kloakken her er ikke som hjemme. Dette gjelder og andre steder enn restauranter.
11. Om dere spør "hjelpsomme" taxi/tuk tuk sjåfører om gode restauranter, husk at de kjører dere til de som de får provisjon av. Jeg tror dette gjelder mange andre også, som feks turguider ol.
12. Betjeningen på mange restauranter snakker dårlig engelsk, og det blir fort misforståelser. Men gjør vel ikke så mye. Det er bare Russere som krangler med betjeningen om maten, regninga ol. Og husk at om en bestiller forrett, hovedrett og dessert, så kan man gjerne oppleve at hovedretten kommer før forretten, men smil og vær glad, for det har jo ikke noe å si. Trenger man den beste service, så gå på en av de dyre restaurantene. Men her betaler man for servicen.
13. Og til slutt sier jeg bare Bon Appetitt. Thaimat er nydelig, men etter en del uker kan det være OK med en pizza.
Først noen skandinaviske restauranter i området. Det er nok noen som er som oss, at etter noen uker med Thaimat er det godt med noe annet. Det går jo og an å spise thai til lunsj og vestlig til kvelden. Etter en stund her nede kommer en inn i en rytme med minst 2 varme måltider om dagen, og ett(eller begge) av de er som regel thaimat.

Two Chefs

Dette er en svensk restaurant med 3 filialer i Kata og Karon. Vi spiste på den i Kata Center, på skrå over for Dino Park. Og dette er den beste maten vi har spist her nede, vel og merke Internasjonale maten. Meget bra og velsmakende mat. Prisene er ikke de rimeligste, men vel verd det.
Hjemmeside: Two Chefs
Kart og beliggenhet: Kart

PS: Like ved siden av restauranten i Kata Center ligger det en liten gullsmed til høyre. Kjøp gjerne gull her. Innehaveren er ærlig, snakker brukbart engelsk og har erfaring. Vi kjøpte gull her og er godt fornøyd.

Phileas Fogg

Norsk restaurant som for noen år siden ble flyttet i sin helhet fra Kristiansand til Kata Beach. Ligger i den sørlige enden av Kata Beach. Ok mat, veldig fin fruktjuice-shake. Fint interiør. Mange spiser der på ettermiddagene. Litt dyrt men verd pengene. Vi har ikke prøvd middag her, bare lunsj. Ganske varmt lokale i solsteken.
Hjemmeside: Phileas Fogg
Kart og beliggenhet: Kart

Rico's pizzeria

Jeg mistenker at disse er svenskeide, men jeg er ikke sikker. Er ganske dyre, men har nydelig mat og særlig pizzaen er bare vidunderlig. Vi besøkte den som ligger i Kata Sør. Finnes og i Patong. Har svensk meny, svenske kokker og noe svensk betjening. Selv om den svenske menyen ikke er det store.
Hjemmeside: Hjemmeside på svensk
Kart og beliggenhet: Kart

Karlsons restaurant

Karlsons restaurant er en svensk restaurant. Ikke den store maten sammenlignet med de andre. Ok plass men litt overpriset, og du kan få maten bedre/billigere andre steder. Skandinaviavennlig. Har og lignende restaurant i Patong.
Hjemmeside: Karlsons restaurant
Kart og beliggenhet: Kart

Buffalo Steak House

Scandinavisk restaurant med masse svensker. Ok mat men mye bedre hos Two Chefs. Mye folk. Har restauranter i Kata (2 stk), Karon, Patong og Kamala. Vi prøvde den som ligger i Kata sør. Restaurantene er gode på kjøttretter.
Hjemmeside: Buffalo Steak House
Kart og beliggenhet: Kart

Og så en liten dansk outsider, Viking Restaurant.

Ikke så langt fra der vi bor ligger denne lille restauranten som drives av en danske og hans kone. Vi spiste der ganske ofte og var alltid fornøyd. Ikke noen stor meny, men dansk og thaimat. Rimelig og veldig koselig. De som driver den er kjempeherlige mennesker. Hjemmeside: Har ikke
Kart og beliggenhet: Kart

Italienske restauranter er det og mange av i disse områdene. Og den foreløpig beste er La Capannina, men og Il Tagliere da Massimo har en fantastisk pizza.

La Capannina

Litt bortgjemt italiensk restaurant i Kata Sør. Vi spiste ravioli og lasagne. Nydelig mat og et koselig sted. Mye folk og litt støy. Virkelig verd å prøve.
Hjemmeside: La Capannina
Kart og beliggenhet: Kart

Il Tagliere da Massimo

Nydelig italiensk restaurant i Kata Nord, skrå overfor Lucky Tom's. Vi spiste pizza og pasta. Nydelig mat og et koselig sted, særlig pizzaen var god, men og pastaen var riktig lekker, var faktisk perfekt kokt(al dente). Ikke så mye folk, og den ligger ikke så bortgjemt heller. Virkelig verd å prøve. Det var mange italienske gjester og prisene er ikke til å få bakoversveis av. Besøket fristet til gjentakelse.
Hjemmeside: Tripadvisor sin vurdering
Kart og beliggenhet: Kart

Sorrento

Rett over two chefs i Kata Nord. God mat men veldig små porsjoner. Ikke brød på bordet, tvilsom hygiene i pizza avdelingen. Ikke det beste valget. Har og restaurant i Kata Sør.
Hjemmeside: Sorrento
Kart og beliggenhet: Kart

Baan Laimai Restaurant

I den sørlige delen av strandpromenaden i Patong. Har en spesiell og himmelsk god pizza. Prøv vegetarversjonen. Priser midt på treet. Er internasjonal og Thai, men jeg legger den under Italiensk da pizzaen var spesiell og nydelig.
Hjemmeside: Baan Laimai Restaurant
Kart og beliggenhet: Kart

Da Mario i Karon

Italiensk restaurant, elendig mat og service, styr unna. Det ligger og en Da Mario restaurant i Kata Nord. Tror det er samme kjeden. Vi har ikke besøkt den da det ikke frister.
Hjemmeside: Da mario i Karon
Kart og beliggenhet: Kart

Andre land er og godt representert i rstaurantveien. Vi har sett både Japanske, Kinesiske, Russiske, Franske osv her nede. Vi har prøvd noen av dem og særlig Sushi restauranten Fuji imponerer.

Fuji i Patong

Denne ligger inne i Jungceylon senter i Patong. Dette er en utrolig restaurant som vi har besøk mange ganger. Har en veldig stor meny, med masse sushi og andre Japanske retter. Alt er smakfullt og lekkert å spise. Rent og pent, med flink betjening. Er ofte fullt her rundt lunsj og middagstider. Har og takeawaymeny som vi har prøvd noen ganger. Denne anbefales på det sterkeste.
Hjemmeside: Fuji i Patong
Kart og beliggenhet: Kart

MK restauranter

MK er en restaurantkjede med en blanding av kinesisk og thailandsk mat. Det serveres bla forskjellige thai og kinesiske retter, Vi har prøvd 2 av dem og var positivt overrasket.
Det er en MK Gold Restaurant som ligger inne i Jungceylon senter i Patong. Her serveres det en blanding av Thai og Kinesisk. Faktisk veldig god mat og vi ble positivt overrasket. Rent og pent, med ypperlig service. Ganske avslappende og elegant sted å sitte midt i det hektiske livet inne i Jungceylon. Og så har de veldig gode fruktshaker.

Hjemmeside: MK nettsider

MK suki restaurant i Home Pro senter i Chalong
Dette er og en av MK kjedens sine restauranter. Og det er en suki restaurant, dvs du koker din egen mat på bordet. Spesielt og spennende, men spør om ideer til råvarer, slik at det ikke bare blir grønnsakssuppe. Rimelig mat og hyggelig betjening, og så er maten helt fersk. Anbefales.

Home Pro senter
Ett shoppingsenter som ligger bare 100 meter fra Chalong Circle, dvs du kjører fra Kata mot Chalong sørover. Tar til venstre i rundkjøringen og etter 100 meter ligger det på venstre hånd. Her er og en stor, internasjonal matbutikk (Villa market) med det meste av mat, samt en stor Ikea lignende butikk med alt til hus og hjem. Og som sagt MK restaurant + en annen restaurant som vi absolutt anbefaler, nemlig Tablespoon.

Tablespoon/Kitchen Plus restaurant i Home Pro senter

Denne fant vi bare tilfeldig. Er en 2 etasjes restaurant, der andre etasje ligner en fransk salong. Og her var det allerede juletre. De har en internasjonal meny med litt av hvert, samt thaifood. Nydelig mat, men ikke så store porsjoner. Men utrolig gode stoler og lekkert interiør. Første etasje heter Kitchen Plus, men er samme restaurant. Og så har de noen nydelige frukt shaker/smoothies.
Hjemmeside: Tablespoon har ikke hjemmeside, men her er Tripadvisor sine reviews on Kitchen plus.
Kart og beliggenhet: Kart

Og så en del restauranter med Thaifood.
De fleste restauranter har en avdeling på menyen med Thaimat, men mange er jo rene Thai restauranter og her er mye rart. Den beste maten finner en gjerne i de mindre restaurantene, med enkelt interiør og rimelige priser. Vi har en del av disse rundt her i naboområdet, men de fleste har ikke navn. Hygienen er litt skremmende på oss nordboere, men vi har ikke blitt syke enda. Og det en må passe på her er å be om "No Spicy" mat. For en vanlig norsk gane (inkludert min) er vanlig krydring her nede alt for sterk, så for bare de "innfødte" norske mannfolkene her nede le av meg, men jeg er og blir turist.
Her er noen av thairestaurantene som turister vil møte på.

Kata-karon seafood

En av de rimeligste restaurantene og veldig stor. Typisk turistgreie og faktisk ned mot 50 baht for en rett. Maten er tilpasset turister og helt grei. Forvent ikke noe kulinarisk opplevelse eller kjempeservice, men ok som en start for budsjett turister. Ligger i sørenden av Kata Nord, i begynnelsen av veien mellom sør og nord.
Hjemmeside: Har ikke tror jeg!
Kart og beliggenhet: Kart

Ruam Thep inn.

Strandrestaurant med mye fisk. Ligger ved begynnelsen av karon beach i Kata Nord. Nydelige solnedganger. Stor meny og god mat. Her har vi vært flere ganger og solnedgangen er flott, maten god og rimelig. God plass og rett på stranden.
Hjemmeside: Ruam Thep inn
Kart og beliggenhet: Kart

Beach bar and restaurant på stranden i Kata sør.

Fantastisk beliggenhet. Dyr drikke og ordinær, kjedelig mat. Her må en sjekke ut solnedgangen over en liten rett eller ett glass. Ligger i forbindelse med Kata Beach Resort and Spa. Vi har ikke spist annet enn lunsj her. Men flott sted å sitte for å se på folk på stranden. Er rett ved siden av nedgangen til sørenden av Kata Beach.
Hjemmeside: Kata Beach Resort and Spa
Kart og beliggenhet: Kart

Dino park.

Morsom plass med mange forskjellig mat og drikke. Litt dyrt og noen vonde stoler. Gøy for barna. Har en minigolf bane som er ypperlig for barn. Ligger midt i "streeten" i Kata Nord. Skrå overfor Two Chefs. Her er det ikke bare thai food, men mye annet også. Maten er ikke det helt store, men golfen er avslappende.
Hjemmeside: Dino park.
Kart og beliggenhet: Kart

Dome restaurant.

Faktisk ganske god Thai mat. Vi spiste enkel thaifood. Hyggelig betjening. Litt slitt sted, men prøv. Nabo til Viking restaurant i Kata. Rimelig. Er i forbindelse med en resort.
Hjemmeside: Dome restaurant.
Kart og beliggenhet: Kart

Lobster and Prawn restaurant i Kata.

Vi spiste en meny med mange retter. Faktisk veldig bra og kan anbefales. Hyggelig betjening. Ligger langs veien mellom sør og nord i Kata. Har godt utvalg av mat. Prøv som vi gjorde, en ferdig meny med flere retter.
Hjemmeside: Lobster and Prawn.
Kart og beliggenhet: Kart

Diamond cottage Kata nord.

OK plass, grei thaifood. Man kan sitte ute i andre etasje og følge med på folk. Vi så noen feite kakerlakker her, men kelneren var fort ute med hælen. Ligger sentralt til og er en fin sted å sitte. Mye trafikk i gaten utenfor. Er i forbindelse med en resort.
Hjemmeside: Diamond cottage.
Kart og beliggenhet: Kart

Bantai Seafood Kata nord.

Vanlig thaifood og live musikk om kvelden. Hører til Kata garden. Helt ok men ikke så spennende. Fint hotell og ypperlig plass for en drink om kvelden.
Hjemmeside: Kata garden.
Kart og beliggenhet: Kart

Mali seafood Kata sør.

Vi besøkte den som ligger helt i sørenden av Kata. Svært skuffende sted. Middels mat, sur betjening og ganske dyrt. Turistfelle, som samtidig er stygg å se på. Styr unna denne!
Hjemmeside: Mali seafood.
Kart og beliggenhet: Kart

Kan Eang @ pier. Chalong.

Denne ligger i Chalong. Veien rett sør fra Chalong Circle. Nydelig plass med fin utsikt. Du sitter på kaia og spiser. Musikk om kvelden. Bra mat og slett ikke så dyrt. Er nok litt oppskrytt av turister, da denne sammen med Kan Eang 2 er de restauantene en hører om. Men scorer jo høyt på beliggenehet.
Hjemmeside: Kan Eang @ pier.
Kart og beliggenhet: Kart

Kan Eang 2 seafood. Chalong.

Er den opprinnelige Kan Eang restauranten. Litt vanskeligere å finne enn @ pier, kjør mot phuket town fra chalong circle og ta til høyre ved skilt. Samme konseptet, restaurant ved stranden, nydelig utsikt og god mat. Ikke så dyrt her heller. Husk å gjøre oppmerksom på at du ikke vil ha maten spicy, her bommet vi litt. Men jeg spiste en ganske kul rett med friterte reker og sjøgress. En del lokale folk med penger spiser her.
Hjemmeside: Kan Eang 2 seafood.
Kart og beliggenhet: Kart

I tillegg har vi spist på ett titalls andre thai restauranter, som har ganske lik meny og mat/service.
Jeg nevner:

Cafe Opera i Kata. Har flott live musikk, men billig thaimat og dyre drinker.
Country restaurant i Kata. Stilig interiør.
Giorgione restaurant i Kata. God pizza også.
Mamas i Kata. Helt ordinær.
Natalies i Kata. Helt ordinær.
Outdoor i Kata. Helt ordinær.
Tomato i Kata. Helt ordinær.

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2349
Julekaker.Kaker.
Grønnsaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.