Den aktive familie har blitt trend


Oppdatertdato: 2013-11-03 Tema: Mathelse Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Axellus


Folk flest har fått tilgang til statussymboler som hytte og ferier i varmere strøk. Nå er det den vellykkede familien som gir økt status, og best av alt er det hvis du har tid og krefter til å leve et aktivt liv sammen med barna.
Det mener Inger Marie Ingdahl, kommunikasjonsdirektør i Axellus, nordens ledende kosttilskuddsleverandør, med blant annet Möller’s Tran i porteføljen. – Når flere og flere har fått tilgang til de tradisjonelle statussymbolene, må man kanskje søke etter andre? Å være frisk, aktiv og få de nære relasjoner til å fungere blir stadig viktigere, sier Ingdahl.

Hun får støtte i en landsdekkende undersøkelse gjennomført av Respons Analyse i august i år, som viser at 8 av 10 foreldre tilbringer mye tid med barna sine, også gjennom fysiske aktiviteter. Nesten like mange sier dessuten at de tilbringer mer tid med barna enn det deres egne foreldre gjorde. Jo eldre man er, dess mer stemmer dette. - Dette bekrefter dermed trenden at vi for hver ny generasjon tilbringer mer tid med barna våre, sier Ingdahl.

Tranbrukeren er ikke som alle andre

Et av kosttilskuddene som øker mest er den gode, gamle Möller´s Tran. Ingdahl tror ikke treningseksplosjonen vi har vært vitne til de siste årene er årsak nok alene. - I fjor solgte vi 150 millioner dagsdoser tran, nesten 1 million flasker. De som tar tran skiller seg fra brukerne av andre kosttilskudd ved å være opptatt av det som er helt naturlig, i tillegg til at de gjerne har en sunn og aktiv livsstil, sier Inger Marie Ingdahl.

Holder seg i form for barnas skyld

I undersøkelsen svarer hele 3 av 4 småbarnsforeldrene under 40 år at hovedmotivasjonen for å holde seg i form er de ønsker å kunne leve et aktivt liv med barna sine. Ingen andre motiver er like viktig.

Undersøkelsen viser også at 3 av 4 foreldre føler seg yngre enn sin faktiske alder, og jo eldre man er, dess yngre føler man seg. Ingdahl mener det er en sammenheng. - Konsekvensen av en sunn livsstil og aktiviteter med familien er at 40 blir det nye 30, og 50 det nye 40. Dette har nok ikke bare sammenheng med at flere får barn litt senere, men at det er trendy å være frisk, sunn og aktiv, mener Inger Marie Ingdahl.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2787
Norsk mat.Vafler.
Brownies.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.