Den positive melkeutviklingen fortsetter


Oppdatertdato: 2014-05-29 Tema: Melkemat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: melk.no


Tall fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) viser at den positive utviklingen for salg av melk fra slutten av 2013 fortsetter inn 2014. Sammenlignet med samme tid i fjor er det i år en liten vekst på totalt volum mens det per capita skjer en utflating.

- I årets første kvartal har totalt melkevolum en vekst på 0,52 %, mens melkesalget per capita flater ut med en minimal nedgang på 0,20 %, sammenlignet med første kvartal 2013. Det er gledelig å se denne utviklingen for melkesalget, da konsummelk generelt har hatt en relativt jevn nedgang de siste årene, forteller daglig leder i Melk.no, Ida Berg Hauge.
Både søtmelk med og uten smak har en vekst i første kvartal 2014. Søtmelk med smak gjør det bra med en økning på 2,85 % totalt volum og 2,11 % per capita, sammenlignet med samme periode i fjor, og søtmelk uten smak øker med henholdsvis 0,74 % på totalt volum og 0,02 % per capita.

- Når det gjelder søtmelk uten smak er det først og fremst ekstra lett melk som bidrar til den positive utviklingen. Dette kvartalet ser vi en økning på hele 13,11 % på totalt volum og 12,29 % per capita, og veksten er betraktelig større enn hva vi så i samme kvartal i fjor. Ekstra lett melk er populær både fordi den inneholder lite fett og er tilsatt vitamin D, forteller Berg Hauge.

- Analyser viser oss også at mange har et sterkt forhold til melk som et naturlig og ekte produkt som vekker mange barndomsminner. Melken oppleves også å være veldig allsidig og brukes til frokost og kvelds, til baking og annen matlaging, fortsetter Berg Hauge.

Andelen økologisk melk øker

Andelen økologiske produkter av totalt volum av alle melkevarianter er liten, men blir stadig større. Første kvartal 2014 var 2,49 % av totalt volum melk økologiske produkter, mens det i samme periode i fjor var 1,71 %. Dette tilsvarer en økning på 45 %.

- Økningen i andelen økologiske melkeprodukter er i samsvar med det stadig økende salget av økologiske matvarer generelt i dagligvarehandelen. Vi håper og tror at den positive utviklingen fortsetter. Mange nordmenn har fått med seg at alle typer melk inneholder mange viktige næringsstoffer som kroppen trenger, blant annet kalsium, B-vitaminer, proteiner og jod, avslutter Ida Berg Hauge.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2897
Info.Produkttester.
Studentmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.