Den søte avslutningen


Oppdatertdato: 2007-08-10 Tema: Dessert Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Kim Holthe, Synøve Dreyer, Siri Kjernlie, Astrid Hals, Alf Børjeson


En søt avslutning hører med etter et godt måltid, enten vi har nytt et herremåltid innendørs eller rundt grillen i hagen. Man har gjerne en egen mage for søtt. Og nå som det bugner av bær av alle slag, er det lett å la seg friste. Suppler med litt frukt, og desserten er "i boks".

Her er noen søte og gode forslag:

Eksotisk festkake

Kakebunn:
4 stk. egg
1 ½ dl sukker
1 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll:
2 stk. banan i skiver
2 stk. kiwi i skiver
5 ss jordbærsyltetøy
6 dl kremfløte
½ pk. ferdig vaniljekrem

Pynt:
1 stk. kiwi i skiver
1 stk. kiwi, gul i skiver
100 g bringebær
100 g blåbær
10 stk. physalis
½ l kremfløte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett hvetemel og bakepulver. "Løft" melet forsiktig inn med en slikkepott. Helles i rund smurt kakeform og stekes ved 170 grader C i ca. 25-30 min. Avkjøles.

Del bunnen i to og fyll med jordbærsyltetøy, kiwi, banan og kremfløte. Pynt kaken med stivpisket kremfløte og på toppen bringebær, blåbær, physalis og gul og grønn kiwi.

Banansmoothies med frukt og bær

1 porsjon

2 dl yoghurt naturell eller med smak
2 dl frosne jordbær
½ stk. frossen banan
evt. 1 dl appelsinjuice om ønskelig

Kjør alt i en hurtigmikser til en jevn masse. Ha i litt juice hvis drikken blir for fyldig.
Server umiddelbart.

En jordbær- og pæredrøm

4 porsjoner

250 g jordbær
2 stk. moden pære
8 stk. isbiter
3 dl farris

Miks frukt og isbiter først, i en hurtigmikser eller blender, og bland ut med farris til ønsket konsistens. Denne smoothien er søt og rund på smak.

Fruktpinner



½ stk. frisk ananas i terninger
3 stk. kiwi i terninger
50 g blåbær

Du må også ha coctailpinner eller tannpirkere.

Skjær skallet av den halve friske ananasen og skjær ut stilken. Skjær fruktkjøttet i store terninger. Skjær skallet av kiwien og del de i ca. 12 biter.

Lag en kompakt ball av aluminiumsfolie eller sølvpapir. Tre fruktbiter på pinnene og topp gjerne med et blåbær. Fest pinnene i "ballen".

Det er mange frukter som er egnet til slike fruktkanapéer eller fruktpinner: mango, papaya, melon eller jordbær for å nevne noen.

Fruktspyd - en forfriskende dessert

4 porsjoner

½ stk. frisk ananas i terninger
½ stk. cantaloupe melon i terninger
5 stk. jordbær
1 stk. kiwi i terninger

Her kan all slags frukt brukes - avhengig av sesong.
Tre frukten på pinner og server i glass. Dekorativt og morsomt. Flott idé som borddekorasjon også.

Kiwi-is

6 porsjoner

8 stk. kiwi
3 dl kremfløte
4 stk. egg
4 ss sukker

Pisk krem som så blandes med eggedosis. Kiwiene skrelles og moses før de blandes inn i eggedosiskremen. Fryses og serveres med friske kiwiskiver til.

Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:886
Norsk mat.Skalldyr.
Lam.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.