Den ultimate kombinasjonen


Oppdatertdato: 2007-09-08 Tema: Konjakk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Hennesy


Hennessy smelter som sjokolade i munnen
I samarbeid med tre av Frankrikes mest fremtredende sjokolademakere skaper Hennessy det nærmeste man kan komme magi innen smakssammensetning. Man har her tatt frem forskjellige oppskrifter som optimaliserer smaksopplevelsen og nytelsen av både Cognac og premium sjokolade.

I dagens samfunn finner vi en stadig økende etterspørsel etter ultimate smakskombinasjoner rettet mot den øvre delen av prissegmentet. Gjennom sitt samarbeid med kokkene Alain Senderens (Le Passage), Gilles Marchal (Le Bristol) og Bruno Doucet (La Regalade) ønsker Hennessy å bidra med inspirasjon til de spesielle anledningene der man ønsker å strekke seg langt for å oppnå det perfekte.

Ulike Cognacer favoriserer forskjellige typer sjokolade. Det er viktig å merke seg at vi her utelukkende snakker om sjokolade av høy kvalitet fra dyktige produsenter, eksempelvis Valrhona.

- Søt, elegant sjokolade matcher nydelig med Hennessy X.O og aromaene av eik, kløver, sort pepper og tørket frukt. Kombinasjonen gleder smaksløkene ved å bringe to fundamentalt forskjellige smaker ansikt til ansikt.

- Melkesjokolade, med sin kremede konsistens, med smak av karamell eller vanilje er med sin innbydende struktur og smak den perfekte kompanjong til kryddernotene i Hennessy Paradis Extra med dens diskre toner av trøffel og tørkede blomster.

- Kraftig, bitter sjokolade er å regne som den mest dominerende av de tre. Denne sjokoladetypen trenger kompleksiteten og karakteren til Hennessy Richard for å møte sin likeverdige. Notene av kandisert frukt, nøtter, pepper og velbrukt lær, som er hovednotene i denne sjeldne cognacen, matcher denne typen sjokolade på en spektakulær måte.

Disse sammensetningene vil være noe for en spesiell anledning der man ønsker tilby det aller ypperste smaksløkene kan verdsette.

Litt historie:

Hennessy ble grunnlagt i 1765 og er i dag drevet av åttende generasjon av Hennessy familien. Hennessy er verdens største Cognac brand. Hennessy er en del av Louis Vuitton Moet Hennessy gruppen.

Varm, kremet sjokoladekake

Ingredienser (til 10 personer)

250 g fint sukker
8 egg
100 g mel
235 g mørk sjokolade
225 g smør
et par spiseskjeer HENNESSY X.O

Smelt sjokoladen i vannbad
Visp egg og sukker i en bolle
Smelt smøret og tilsett i sjokoladen
Hell alle ingrediensene over i en annen bolle.
Visp forsiktig inn melet med en elektrisk visp på lavt nivå.
Tilsett HENNESSY X.O og oppbevar det kaldt i 24 timer.
Hell over i individuelle former, som er smurt og drysset med mel.
Stek på 200° i 8 til 10 minutter

Serveringsforslag

Dryss melis over så snart de er tatt ut av ovnen, tilsett vaniljesaus om ønskelig
Server med et glass HENNESSY X.O

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1159
Norsk mat.Hverdagsmat.
Kaffekos.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.