Det elektriske kjøkkenet.


Oppdatertdato: 2023-02-01 Tema: Nybegynner Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:Om en bor alene eller med flere, er det nytte med hjelpemidler på kjøkkenet. Og nå er det tilgjengelig noe for nesten alle arbeidsoppgaver en gjør. Men på ett nybegynnerkjøkken trenger man jo ikke alle dyre og avanserte elektriske dingser for å lage enkel og rask mat. Men under her er en del av de som jeg mener bør finnes på ett nybegynnerkjøkken, og som ikke er for avanserte og dyre.

De mest vanlige og nyttige elektriske hjelpemidler som letter arbeidet på kjøkkenet

 • Kjøkkenmaskin Dette er nesten ett must hvis en har tenkt å prøve seg på baking. Men det er mange typer av disse, fra de store avanserte til små hendige. Jeg har selv en mindre kombimaskin som kan elte, røre, piske, kutte og raspe. Denne er ypperlig til kakebaking, det er bare å helle alt oppi i rekkefølge og vips så er deigen ferdig. Skal en bake brød og store deiger, er det lurt med en av de store. De små koster godt under tusenlappen. Skal en ikke bake så la vær å kjøp
 • Hurtigmikser Disse er kjempefine til å lage milkshake og smoothie med, og passer fint i baren. Lager og lett pureer, sauser og andre ting som skal moses. Er noe vi bruker ofte.
 • Hånd og stavmiksere Ypperlig til lette ting som å piske eggedosis, eggehviter eller bruke rett oppi gryta når en skal fjerne klumper. Stavmikseren bruker vi mye
 • Vaffeljern Dette er kjempegreit å ha. vafler er enkelt og raskt å lage, og smaker kjempegodt. Fint for nybegynnere å prøve seg her. Og når man får uformelle gjester, så smeller en til med ferske vafler. Og skal en gjøre det raskt, så bruker man ferdig vaffelmiks. Bruk litt fløte/rømme oppi og ingen kjenner forskjell. Og om svigermor kommer på besøk får du mange stjerner i boka om du lager vafler.
 • Brødrister Nå vil kanskje mange hevde at dette er en dings som ikke brukes i matlaging, og det er kanskje rett. Men den er ypperlig når brødet begynner å bli gammelt, hiv det i risteren og det smaker himmelsk. Ellers hvis en har en rister som er bred i åpningen, så kan man varme opp frosne boller og rundstykker.
 • Kaffetrakter Enkel og grei måte å lage kaffe på. Men kan også brukes til trakting av te, selv om man faktisk får kjøpt egne te traktere. Her i samme gruppe kommer og en vannvarmer. Denne er perfekt til tevann, hvis en bare er 1 eller 2 stk. Drikker en ikke kaffe kommer man langt med en vannkoker og pulverkaffe
 • Elektrisk boksåpner Dette er ikke noe must, men om man bare spiser boksemat er den grei.
 • Elektrisk brødskjærer Denne kan være grei, ikke bare til brød, men og til å skjære opp pålegg, kjøtt og annet som skal i tynne skiver. Men når man kjøper brød, så del det opp i butikken i brødskjæremaskinen der, og drys heller ned i små poser.
 • Elektrisk knivsliper Denne er viktig, men det fins de som ikke er elektriske også. Skarpe kniver og sakser må en ha på kjøkkenet. Og kan en ikke briljere med bryne som mesterkokkene, så er dette ett bra alternativ.
 • Elektrisk sitruspresse eller juicer Skal en lage hjemmelagd juice er dette en grei investering. Og den passer fint i hjemmebaren også. Vi har en slik juicemaskin hjemme og den brukes ofte. Fin for grønnsaksrester i kjøleskapet
 • Elektrisk grønnsakhakker Kjempegreit for den sunne, men man kan og bruke en kjøkkenmaskin med riktig redskap. Vi har dette som tilbehør på en liten kjøkkenmaskin
 • Elektrisk kjøttkvern Hvis en blir avansert og skal lage komper/komler/baill, pølser eller egen kjøttdeig, er dette en kjempegod investering, men unødvendig for amatøren og nybegynneren.

Tips ang kaffe
Mange av dere er ute på kafe og drikker caffe latte, mocha ol. Dette er dyrt. Men rimelig løsning vi bruker hjemme er følgende. Kjøp en boks med pulverkaffe, litt brunt sukker evt suketter, litt melk og da varmt vann fra vannkokeren. Så kan man mikse forskjellige kaffedrinker og pynt med en klatt sprutekrem på toppen.

Tips angående kniver

Hvis man lager mer mat enn bare å varme opp noe, så invester i noen gode kniver. Og i tillegg kjøp en liten knivsliper. Det mest irriterende på ett kjøkken er sløve kniver og de er og roten til kuttskader på fingrene. Vask heller ikke knivene i vasken med masse annet. Skylles og vaskes alene under varmt vann.

Annonse


Her er noen andre aktuelle artiklerLegg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:220Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.