Det elektriske kjøkkenet.


Oppdatertdato: 2004-04-25 Tema: Nybegynner Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:Når en i vår tid ser på ett moderne kjøkken, så slår det en hvor mange elektriske dingser det fins, men mange av disse er veldig greie å ha. På ett nybegynnerkjøkken er det selvfølgelig ikke nødvendig med masse dyre greier, men ett par ting er kjekt.

Jeg går her gjennom de mest vanlige som kan lette arbeidet på ett kjøkken:
 • Kjøkkenmaskin Dette er nesten ett must hvis en har tenkt å prøve seg på baking. Men det er mange typer av disse, fra de store avanserte til små hendige. Jeg har selv en mindre kombimaskin som kan elte, røre, piske, kutte og raspe. Denne er ypperlig til kakebaking, det er bare å helle alt oppi i rekkefølge og vips så er deigen ferdig. Skal en bake brød og store deiger, er det lurt med en av de store.
 • Hurtigmikser Disse er kjempefine til å lage milkshake og smoothie med, og passer fint i baren. Lager og lett pureer, sauser og andre ting som skal moses.
 • Hånd og stavmiksere Ypperlig til lette ting som å piske eggedosis, eggehviter eller bruke rett oppi gryta når en skal fjerne klumper.
 • Vaffeljern Dette er kjempegreit å ha. vafler er enkelt og raskt å lage, og smaker kjempegodt. Fint for nybegynnere å prøve seg her. Og når man får uformelle gjester, så smeller en til med ferske vafler. Og skal en gjøre det raskt, så bruker man ferdig vaffelmiks. Bruk litt fløte/rømme oppi og ingen kjenner forskjell.
 • Brødrister Nå vil kanskje mange hevde at dette er en dings som ikke brukse i matlaging, og det er kanskje rett. Men den er ypperlig når brødet begynner å bli gammelt, hiv det i risteren og det smaker himmelsk. Ellers hvis en har en rister som er bred i åpningen, så kan man varme opp frosne boller og rundstykker.
 • Kaffetrakter Enkel og grei måte å lage kaffe på. Men kan og brukes til trakting av te, selv om man faktisk får kjøpt egne tetraktere. Her i samme gruppe kommer og en vannvarmer. Denne er perfekt til tevann, hvis en bare er 1 eller 2 stk.
 • Elektrisk boksåpner Dette er ikke noe must, men lever en bare på boksemat, så!
 • Elektrisk brødskjærer Denne kan være grei, ikke bare til brød, men og til å skjære opp pålegg, kjøtt og annet som skal i tynne skiver
 • Elektrisk knivsliper Denne er viktig. Skarpe kniver og sakser må en ha på kjøkkenet. Og kan en ikke briljere med bryne som mesterkokkene, så er dette ett bra alternativ
 • Elektrisk sitruspresse Skal en lage hjemmelagd juice er dette en grei investering. Og den passer fint i hjemmebaren også.
 • Elektrisk grønnsakhakker Kjempegreit for den sunne, men man kan og bruke en kjøkkenmaskin med riktig redskap.
 • Elektrisk kjøttkvern Hvis en blir avansert og skal lage komper/komler/baill, pølser eller egen kjøttdeig, er dette en kjemepgod investering
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:220


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.