Dette drikker vi mer av


Oppdatertdato: 2013-02-05 Tema: Vann Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Colourbox


Oslo (NW): Vi er blitt mer tørste på vann med kullsyre, sterkøl og sider. Salget av brus og butikkøl gikk litt ned i 2012.
Det viser totaloversikten over drikkevaresalget for 2012 fra Bryggeri- og drikkevareforeningen.
Ølsalget falt med 1,7 prosent, mens brussalget gikk ned med 2,1 prosent i 2012.

– Nedgangen er mindre enn de to foregående årene, og vi ser flere lyspunkter. Salget av sterkøl økte med 58 prosent, og nedgangen for vanlig butikkøl i klasse D på 1,9 prosent var mindre enn tidligere år, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Tapper bryggeriene

– Interessen for øl har for alvor tatt av de siste årene. Det fører til at folk prøver flere øltyper og gjerne bruker mer penger på spesialøl, mener Petter Nome.
Svenskehandelen tapper like fullt norske bryggerier for omsetning.

– Grensehandelen og smuglingen av øl har aldri vært større, så forbruket er nok ganske uendret totalt sett.
Privat innførsel av øl fra utlandet når stadig nye høyder, og mange smugler øl i store kvanta. I fjor satte Tollvesenet ny rekord i antall ølbeslag. 5258 beslag av øl er ett tusen flere enn for tre år siden.

Mer boblevann

Det siste tiåret har det vært en klar dreining av brussalget til fordel for varianter uten tilsatt sukker. Denne sunne utviklingen fortsatte i 2012, selv om også brus med kunstig søtstoff gikk ned med 1,3 prosent. Salget av brus med tilsatt sukker sank med 2,6 prosent.
Etter flere år med nedgang i kiosksalget av brus, økte dette litt i fjor. I desember ble det solgt nesten ti prosent mer brus gjennom kiosker og bensinstasjoner enn i desember året før.
Vann på flaske økte med 2,9 prosent i fjor, og størst var veksten for vann med kullsyre, med 3,6 prosent vekst. Også vann er blitt mer populært i kiosker og bensinstasjoner.
Sider er et lite produkt for drikkevareprodusentene, men er den drikken som prosentvis øker mest, med 7,5 prosent.

– Totalt for alle drikkevarene våre produsenter leverer, ble 2012 omtrent som forventet. Nedgangen i totalsalget av drikkevarer bremset opp, og vi har tro på en positiv utvikling i 2013, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2616


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.