Dette griller vi i sommer


Oppdatertdato: 2009-06-10 Tema: Grilling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Astrid Hals/ Opplysningskontoret for kjøtt


Oslo (NW): Grillpølser er nordmenns suverene favoritt på grillen. Deretter følger marinert flintstek og svin indrefilet. – Det virker som folk aldri blir lei av grillpølser. Vi spiser nesten ti ganger mer grillpølser enn marinert flintstek, som er den nest mest populære grillmaten, sier Nina Sundqvist i Nortura, morselskapet til Gilde og Prior.
I sommersesongen i fjor spiste vi 3860 tonn Gilde grillpølser. Men pølsevanene er blitt mer avanserte de siste årene.

– Det kommer stadig flere varianter som utgjør en økende andel av pølseforbruket. I sommer regner vi med å selge mer enn 700 tonn ostegrill og bacongrill, sier Nina Sundqvist.

Urter og hvitløk

Marinert flintstek kommer også i flere utgaver enn før.

– En spesialvariant med urter og hvitløk er blitt raskt populær og nærmer seg en tredjedel av totalsalget for marinert flintstek, sier Lillian Prangerød, assisterende kjedesjef i Gilde dagligvare.
De neste plassene på den norske grilltoppen innehas av svin indrefilet, krydret grillribbe og sommerkoteletter.

– Samtidig er veldig mange klare for å eksperimentere litt når de griller, så nye produkter går fort unna i butikkene, sier Lillian Prangerød.
I fjor lanserte Prior en serie ferdigmarinerte produkter som kommer pakket i aluminiumsskål og kan settes rett på grillristen. I år har Gilde fulgt opp, med grillklare produkter pakket på samme måte.
Til sammen lanserer Nortura 20 nye grillprodukter i år.

Væravhengig

Nordmenn har fyrt opp grillen stadig oftere de siste ti årene. Nå ser det imidlertid ut til at frekvensen flater ut, ifølge den siste grillundersøkelsen fra Opplysningskontoret for kjøtt (OFK).

– I undersøkelsen som ble gjort høsten 2008 registrerer vi faktisk en ørliten tilbakegang, men det kan godt være midlertidig. Blant annet spiller været en stor rolle. Hvis vi får en bedre sommer i år enn i fjor kan det fort gi seg utslag i mer grilling, sier rådgiver Jeanette Torp i OFK.
Mer enn ni av ti nordmenn grillet i løpet av sommeren i fjor, ifølge undersøkelsen. 43 prosent av befolkningen grillet mer enn åtte ganger.
En fjerdepart av befolkningen grillet 15 ganger eller mer.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1612
Info.Pasta.
Produkttester.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.