Dolly Dimple´s. favoritten!


Oppdatertdato: 2005-01-20 Tema: Pizza Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Fler og fler får smaken på pizzaen hos Dolly Dimple's, og her er min sønn og jeg inkludert. Disse pizzaene av amerikansk type med fyldige bunner og saftig fyll, faller i smak og ikke bare hos oss.

Vi er jo ett pizzaspisende folkeslag og det er jo ikke så rart at vi faller for denne enkle og smakfulle delikatessen. Nå er mange blitt vant med frossenpizza fra frysedisken, men det anbefales å ta en tur ut på en pizzarestaurant iblant, for å smake skikkelig pizza.
Og det er pizzaer for enhver smak, fra de tynne med italiensk preg til de tykkere av amerikansk type.
Jeg har selv 2 favoritter blant restaurantene i Kristiansand og den ene er Dolly Dimple som sammen med en italiensk blir brukt mye av oss.

Jeg har selv smakt pizza gjennom mange land også i Italia på restaurant.
Men her hjemme har jeg falt for Dolly's med den amerikanske varianten.
Og etter å ha spist der flere ganger måtte jeg bare undersøke mer om disse pizzaene.

Historien

Dolly Dimple er en helnorsk restaurantkjede som først åpnet i Sandnes i 1986. I motsetning til mange som tror dette er en amerikansk kjede. Det er gresk-kyprioten Andreas Hatjoullis som er mannen bak Dolly Dimples.
I Sandnes ligger fortsatt kjedens hovedkontor og den har utviklet seg til å bli en av norges største restaurantkjeder med 67 restauranter pr januar 2005. Det åpnes 3-6 nye hvert år.
Det er ca 1000 ansatte. Kjeden har egen skole hvor disse utdannes til jobber innen kjeden.
Restaurantene er nå å finne over hele landet og de eies enten sentralt eller gjennom franchisetakere.
De fleste restaurantene tilbyr og take away og levering hjemme av pizza. Dette koordineres gjennom ett sentralt telefonnummer 04440. Hvis en bor i en radius av ca 10 km (varierer fra sted til sted) fra nærmeste Dolly restaurant med hjemkjøring, kan man få pizzaen på døren. Det er bare å ringe å høre.

Dolly Dimples ble og kåret til årets bedrift i 2003 i Stavanger regionen. Les mer

Dolly Dimple

Dolly Dimple var en reel person som har levd. Hun het egentlig Celesta Geyer og ble født i Phoenix, Arizona i 1901. Hun utviklet tidlig en stor appetitt og ble så stor at hun reiste rundt med en sirkus tropp som "the worlds most beautiful fat girl". Hun veide på sitt meste 251 kg.
Det var hun selv som lagde pizzaen hun spiste og hun satte til livs en stor mengde av disse. Hun er og kjent for en ekstrem slankekur hvor hun gikk ned til 69 kg. For dette kom hun i Guinness Rekordbok og hun ga ut en selvbiografi som heter Diet or Die. Den kan kjøpes brukt : her

Pizzaen

Men det viktigste med Dolly Dimple er selvfølgelig pizzaen. De har mange forskjellige typer og med flere forskjellige styrkegrader og tilbehør. 3 av pizzaene er vegetar pizza og det er flere vellykkede blandinger av fyll. Jeg selv har falt for Parmanoia, som lages med Parmaskinke. Men og Sult! og Dolly's Choice er gode.
Bunnene er helt ferske og lages her i Kristiansand samme dag, og det samme skjer i de andre restaurantene. Osteblandingen er og en spesialblanding.
Pizzaen har en spesiell smak, konsistens og utseende. Flere av råvarene er helt ferske.

I tillegg til ett 20 talls pizzaer er det selvfølgelig ett utvalg av tilbehør, snacks og drikke. Egne menyer til å ta hjem er det og her også sammen med aktuelle spill, såkalt spillmeny.
Eller sammen med film i en såkalt film meny. Her er det hele tiden aktuelle spill og filmer som brukes.

Fra 9 februar legges det ut en ny meny med 3 nye pizza varianter, og i tillegg 8 italienske varianter med italiensk bunn som bakes på restaurantene.

Glutenfritt alternativ

Alle pizzaene leveres glutenfrie og dette er bunner som lages etter strenge regler i Sandnes. Og ved tillaging av en glutenfri pizza følges det nøye regler for fremgangsmåten, slik at ikke samme redskaper brukes til disse som de vanlige. Her er og renhold nøye ivaretatt.

Så anbefalingen er fra undertegnede: Ta turen til Dolly's og prøv selv.

Her i Kristiansand ligger restauranten på fiskebrygga, men det er restauranter over hele Norge.
Restauranten i Kristiansand eies og drives av Asbjørn Dovland på franchise.
Eget telefonnummer for bestilling over hele landet er 04440
Og her er Dolly Dimple's hjemmeside.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:498
Grillmat.Kjøttdeig.
Bringebær.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.