Dopff & Irion riesling 2007/2008


Oppdatertdato: 2009-08-26 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Fristende hvitvin på ettersommeren

Denne uken har vårt testpanel prøvd en nydelig hvitvin, nemlig Dopff & Irion riesling 2007/2008. Dette er en velsmakende vin som høstet stor jubel blant våre vinsmakere. Siden denne vinen var nummer 2 på agendaen denne kvelden ble det mye saklige meninger om denne og vi kan anbefale denne spesiellt for litt krydret mat.

Om vinen

Vinen har svak lysegrønn farge. Lukter lte, men det kjennes epler og fersken. Noen mener at det er litt blomstereng, men uklart hvilke blomster.
Det ble kommentert at det er lite syre i smaken og at den er noe søtlig. Men smaken er god og nøytral. Vinen er hverken for søt eller sur.
Når vinen svelges så kjennes den litt musserende av ukjent grunn. Flere i panelet mente at denne var veldig god og en(A) uttalte at det var noe av det beste innen hvitvin han har smakt.
Vinen anbefales for terrassen og til litt krydret mat. Er litt for søt til skalldyr etter vår mening.

Unødvendige fakta

Potensiale som hodeverksvin. Lite gommefølelse eller frysing bak ørene som en får av de helt tørre vinene.
Vinen "kiler" lite, men er god for det mente T.
Det ble og kommentert at vinen er god for rødvinselskere!?
En uoffisiell karakter settes til 4,5 selv om vi ikke bruker karakterer

Fakta

Sakset fra vinmonopolet

Navn: Dopff & Irion riesling 2007/2008
Pris: Kr 121.- for en helflaske
Varenummer: 2996
Varetype: Hvitvin
Utvalg: Hovedutvalget
Land/distrikt: Frankrike, Alsace
Råstoff: 100% Riesling
Lagring: Ikke fatlagret
Alkohol 12,00%
Sukker: 8,50 g/l
Syre: 7,70 g/l
Lagringsgrad: Drikkes nå, men kan lagres noe
Produsent: Dopff & Irion
Konklusjon: Anbefales av oss i testpanelet

Om vårt testpanel

Dette er en vennegjeng med undertegnede i spissen som har ett helt vanlig og avslappet forhold til vin. Vi tester forskjellige viner på en folkelig måte, uten for mange fremmedord og tekniske uttrykk, som kanskje kan være ett alternativ til andre vintester i media. Disse er ofte preget av høy saklighet, unødvendige fakta, briljering med egne kunnskaper, nye viner fra slippene og nesten bare bestillingsutvalget. Vi vet at ikke mange gidder å bestille vin for bruk til maten på en fredagskveld. Vi er som regel 4-6 personer og har forskjellig bakgrunn. Vi tester og vinene "live", dvs vi koser oss med vin og ofte mat til. Vi har egen kokk som disker opp når det er nødvendig og han føler for det.
Vinene blir prøvd til ymse mat og kommer som regel fra det vanlige utvalget på polet, ikke bestillingsutvalget. Og vi satser på viner i medium prisnivå, hvorav mange er kjente blant store deler av befolkningen.
Jeg legger ut mange av inntrykkene som florerer over bordet og testpanelet spytter ikke ut vinen!

Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1689
Sommermat.Koldtbord.
Pasta.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.