Doppio Passo 2007


Oppdatertdato: 2009-07-25 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Dette er en av de beste vinene jeg har smakt for kos. Den er den ultimate kosevin med en sødme og smak som passer følsomme nybegynnerganer. Om en ikke er glad i rødvin så må en nesten prøve denne alene eller til ost. Min absolutte favoritt for øyeblikket og en stor takk til Rune som viste meg denne. Den kommer og i 3 liters utgave.

Den første Ripasso-vinen ble laget av produsent Masi i 1964. Masi var de første som ”oppfant”, eller tok i bruk den spesielle teknikken med dobbel gjæring, men mange andre produsenter har fulgt etter. Etterligninger sier noen, andre kaller det unikt. Denne ukens vin, Doppio Passo Salento Primitivo, lages i Puglia, helt sør i Italia. Her fremstiller produsent Casa Vinicola Botter vin etter ”Ripasso-metoden”.

Etter at Primitivo-druene er høstet og presset, gjennomføres alkoholgjæring i temperaturkontrollerte omgivelser i omtrent to uker. Samtidig har en del av druene blitt hengende igjen på vinplanten for å tørke i ytterligere fire. De tørkede druene blir etter pressing gjæret på tradisjonell måte og blandet med årets øvrige avling av Primitivo. Det høye sukkerinnholdet gjør at en annengangs gjæring av vinen vil starte. Resultatet er en kompleks, dyp rubinrødfarget Doppio Passo med høy alkoholprosent.

Produsenten Carlo Botter har røtter nesten 80 år tilbake i tid, til 1928. Det som startet med en liten vingård ikke langt fra Venezia endte med ekspansjon hvor han etter hvert kjøpte opp vinmarker i Veneto. I dag er det Carlos barnebarn som driver selskapet videre.

Smak og behag:

Navn: Doppio Passo 2007
Land/distrikt: Italia/Puglia
Produsent: C.R. - san Polo di P
Pris: 99,80 for 75 cl og 379,90 for 3 liter
Polnummer: 48051. Grunnsortimentet og 46659 3 liters kartong
Druer: Primitivo
Alkohol: 13,5 %
Vurdering: Rubinrød farge med mørk kjerne. konsentrert duft av tørkede kirsebær, sjokolade. Fruktig og godt balansert smak. God snerp. Lang smak. Et svært godt kjøp.
En fleksibel vin som passer godt til et bredt spekter kjøtt- og pastaretter. Også svært god uten matfølge og som kosevin. God til ost.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1658Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.