Doppio Passo Salento Primitivo


Oppdatertdato: 2006-11-21 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Sjelden vare på papp

Ripasso-vin laget på druen Primitivo fra Puglia er sjelden drikke. Galskap sier noen, spennende sier vi.

Den første Ripasso-vinen ble laget av produsent Masi i 1964. Masi var de første som ”oppfant”, eller tok i bruk den spesielle teknikken med dobbel gjæring, men mange andre produsenter har fulgt etter. Etterligninger sier noen, andre kaller det unikt. Denne ukens vin, Doppio Passo Salento Primitivo, lages i Puglia, helt sør i Italia. Her fremstiller produsent Casa Vinicola Botter vin etter ”Ripasso-metoden”.

Etter at Primitivo-druene er høstet og presset, gjennomføres alkoholgjæring i temperaturkontrollerte omgivelser i omtrent to uker. Samtidig har en del av druene blitt hengende igjen på vinplanten for å tørke i ytterligere fire. De tørkede druene blir etter pressing gjæret på tradisjonell måte og blandet med årets øvrige avling av Primitivo. Det høye sukkerinnholdet gjør at en annengangs gjæring av vinen vil starte. Resultatet er en kompleks, dyå rubinrødfarget Doppio Passo med høy alkoholprosent.

Produsenten Carlo Botter har røtter nesten 80 år tilbake i tid, til 1928. Det som startet med en liten vingård ikke langt fra Venezia endte med ekspansjon hvor han etter hvert kjøpte opp vinmarker i Veneto. I dag er det Carlos barnebarn som driver selskapet videre.

Etter stor etterspørsel og suksess på flaske, har Doppio Passo endelig blitt tappet i Bag in Boks. Kvaliteten er identisk og Doppio Passo er Strøm AS bidrag til høsten og vinterens hyggelige middager.

Smak og behag:

Navn: Doppio Passo Salento Primitivo
Land/distrikt: Italia/Puglia
Produsent: Casa Vinicola Botter
Pris: 359,90 kroner
Polnummer: 4665906. Dette er bestillingsvare, men mange pol har den inne.
Druer: Primitivo
Alkoholstyrke: 13,5 %
Vurdering: Rubinrød farge med mørk kjerne. konsentrert duft av tørkede kirsebær, sjokolade. Fruktig og godt ballansert smak. God snerp. Lang smak. Et svært godt kjøp.
En fleksibel vin som passer godt til et bredt spekter kjøtt- og pastaretter. Også svært god uten matfølge. God til ost.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:975Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.