Drikk jule-cognac med enda bedre samvittighet!


Oppdatertdato: 2003-12-11 Tema: Konjakk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Desken


Økologisk merkede varer er i vinden som aldri før og stadig flere forbrukere leter etter det grønne ø-merket når de skal handle. Nå kan også cognac-elskerne se frem til å nyte et glass med enda bedre samvittighet!

Av Desken

Lafragette Pure Organic er den første cognacen som er godkjent av Debio og er garantert økologisk godkjent av det franske kontrollorganet for produksjon av økologiske produkter, Ecocert. Dette innebærer at både vinmarkene, vinbøndene, vinen, destillasjonen, lagringen på eikefat og det ferdige produktet er totalt fritt for kjemiske tilsetningsstoffer. Med andre ord er hele produksjonsprosessen kvalitetssikret etter gjeldende økologiske standarder.

Ren og elegant
Lafragette Pure Organic er en ung cognac (5-7 år) som er helt fri for tilsetningsstoffer som sukkerkulør og sukker. Produktet er en blanding av 70% Fins Bois og 30% Borderies fra utvalgte økologiske vinmarker, noe som gir en elegant og ren stil. Smaksretningen er moderne, hvor man ønsker å frembringe områdenes unike karakter, som kjennetegnes best med fin fruktighet og florale aromaer. Forpakningen er i sin helhet gjort mest mulig miljøvennlig; silketrykk på flaske, økologisk trekork, neck-hanger og kartionger i gjenvunnet papir/papp, ingen kunstig tape og ubehandlede paller.

Praktisk informasjon
Navn: Lafragette Pure Organic
Land/distrikt: Cognac
Produsent: Maison Lafragette
Importør: Premium Wines Norway
Råstoff: 100% Ugni Blanc
Serveringstemperatur: 16-18
Alder: 5-7 år
Alkohol: 40% vol
Karakteristisk: Fin fruktighet og florale aromaer.
Pris: 299,90
Bestillingslingsutvalget: 50148
Produktet er godkjent av Debio og AS Vinmonopolet som økologisk produkt.
Mer informasjon: www.organic-cognac.com


KORT OM Ø
Ø-merket betyr at varen du kjøper er produsert i henhold til regelverket for økologisk produksjon. Alle norske gårdsbruk og bedrifter som videreforedler varene blir kontrollert av Debio gjennom minst én fysisk inspeksjon i året. Videre utfører Debio uanmeldte inspeksjoner. Solide kontrollrutiner gjør at du som forbruker kan være trygg på at varen virkelig er økologisk.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:101Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.