Her er boken med mer enn 220 klassiske og moderne drinker for enhver smak og anledning -- det være seg en
aperitiff før middag, noe leskende på sommerverandaen, noe varmende en hustrig vinterkveld: Cocktails og
longdrinks, egg nogs og toddier, bowler, kaffe- og tedrinker samt et svært variert utvalg alkoholfrie drinker.
Jeg har igjen lest bok om drinkemiksing og denne er virkelig å anbefale. Her er de mest aktuelle oppskriftene,
fint illustrert med bilder og forklart på en enkel måte som alle kan forstå. Og man trenger heller ikke investere
i store mengder ukjente brennevins/likør typer for å lage disse drinkene.
Forøvrig innledes boken med en liten drinkeskole med tips om glasstyper for ulike typer drinker, redskaper,
røring og risting, valg av flasker til baren, tilsetninger for smak og farge, dekor og garnityr. Som nybegynner
kan man lage et utall drinker med utgangspunkt i et minimum av brennevinsorter. Man trenger altså ikke et
fullassortert barskap for å eksperimentere, men kan konsentrere seg om de sortene man liker best. Boken har også
et eget kapittel med oppskrifter på fingermat og snacks som smaker godt til drinkene.
"Drinker og cocktails" er en ny og gjennomrevidert utgave av bestselgeren fra 1986 med samme navn. Innholdet er
totalrenovert og gammelmodige oppskrifter tatt ut til fordel for moderne drinker som er mer i pakt med dagens
trender. Illustrasjoner, layout, omslag og format er også helt nytt.
Birgitta Rasmusson og Cecilia Lundin Oversatt av Mette-Cathrine Jahr
Drinker og-cocktails - med og uten alkohol
144 s. ib.
Kr 269,
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:665