Dry Muscat 2007


Oppdatertdato: 2008-09-17 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Som parfyme

Brown Brothers Dry Muscat 2007 dufter søtt og smaker tørt. Dette er en spennende vin som er spesielt god til grillet fisk eller indisk curry.

Brown Brothers Dry Muscat 2007 er svært aromatisk og dufter så mye honningmelon og moskus-parfyme (eller ”musk” som det ofte står på parfymeflasker) at man er overbevist om at den også smaker søtt. Men den gang ei, den er nesten helt tørr, med frisk syre og intens smak.

Eksotisk drue

Som navnet tilsier, er druen som brukes i denne vinen, muscat of alexandria, en del av den eksotiske muscat-druefamilien. Historien forteller at det var romerne som ga navn til druen – mostcato - fordi skallet duftet moskus.

Det er identifisert over 200 ulike varianter av druen og flere australske vinmakere er glad i den blant annet fordi den kan brukes til mange forskjellige typer vin – fra det tørre til det søte. Hvis muscat of alexandria høstes tidlig på høsten, gir den delikate og friske viner, som her. Hvis den får henge noen uker lenger, gir den lekre dessertviner.

God til laks

Produsenten selv anbefaler vinen til grillet gylling med asiatiske salatvarianter, grønn kyllingcurry, eller til blekksprut med chillisaus. Et godt alternativ til oss som handler på Rema 1000: Vinen er perfekt som avkjølt aperitiff, men går også svært godt til laks og til retter med mye løk, krydret med estragon, eller indisk krydrete retter.

Familieselskap

Produsenten, Brown Brothers, er et familieeid selskap som holder til i Milawa i Victoria i Australia. Brown Brothers ble grunnlagt i 1889 av John Francis Brown og eies i dag av hans etterkommere. Produsenten har et bredt sortiment med både hvite og røde, tørre og søte viner.

Dry Muscat 2007 er bestillingsvare på Vinmonopolet, men vi syns den er verd å vente på. Noen utsalg har tatt den inn i hyllene. På www.vinmonopolet kan du se hvilke.

Smak og behag:

Navn: Brown Brothers Dry Muscat 2007
Pris: 110 kroner
Land/distrikt: Australia/South Eastern Australia
Produsent: Brown Brothers
Polnummer: 5668901 (bestillingsutvalg)
Druer: 100 % alexandria muscat
Alkoholstyrke: 13 %
Karakteristikk: Helt lys gul. Aromaer av ananas, honningmelon og moskus. Tørr smak med preg av moskus. Godt balansert vin med forfriskende syre.
Passer til: Spesielt god til grillet fisk og asiatiske retter.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1403Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.