Due Palme Salice Salentino 2006


Oppdatertdato: 2008-08-21 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Sunn og matvennlig

Due Palme Salice Salentino er saftig og fruktig. Denne røde sør-italieneren går som hånd i hanske til rødt kjøtt og gryteretter.

I tillegg er vinen, ifølge produsenten Cantine due Palme, sunn. Den er nemlig laget på 80 prosent negroamaro - en drue som er svært rik på antioksidanter, noe som blant annet skal redusere risiko for hjertesykdommer og hemme aldringsprosessen. Druen er opprinnelig gresk og den har økt i popularitet etter at dens ”terapeutiske” egenskaper ble avslørt av forskere ved universitetet i Illinois i USA.

Vi er likevel mest opptatt av smaken og at vinen er svært anvendelig. Negroamaro er en hardfør og produktiv drue og er mye brukt i vin fra Salento-området. Den gir vinen et tørt, harmonisk og mykt preg, men har mye aroma og bitterhet. Navnet betyr da også svart bitter, og vinen den gir er ofte begge deler – mørk og bitter.

Vinen er også laget på 20 prosent malvesia som bidrar til å runde av smaken. Druene vinifiseres separat før de lagres seks måneder på eik og deretter fire måneder på flaske.

Vinen produseres av Cantine Due Palme – et kooperativ fra 1989 med fire hundre medlemmer. 85 prosent av produksjonen på 6000 tonn druer går til rødvin. De seneste årene har de vunnet flere prestisjefylte priser.

Smak og behag

Navn: Due Palme Salice Salentino 2006
Pris:109,90 kroner
Land/distrikt: Italia/Puglia
Produsent: Cantine due Palme Soc. Coop Agricola
Polnummer: 14867 01 (fullsortiment)
Druer: 80% Negroamaro og 20% Malvasia Nera
Alkohol: 12,5 %
Karakteristikk: Mørk blårød farge, fruktig aroma med innslag av mørke bær, tørket frukt, anis og litt vanilje.
Passer til: Pizza, pasta, rødt kjøtt, viltkjøtt og modne oster.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1387Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.