Due Palme Villa Squinzano 2004


Oppdatertdato: 2007-02-14 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Kraft og kompleksitet til god pris

Fra Puglia, 'Italias vinkjeller', kommer det svært gode viner. Due Palme Villa Squinzano 2004 er en frisk og fyldig rødvin som er vel verd prisen på 100 kroner.

Kun to prosent av vinene som lages i Puglia, en region sørøst i Italia mot Adriaterhavet, har DOC-status (Denominazione di Origine Controllata). Squinzano fra produsent Cantine due Palme inngår i den andelen.

I toppsjiktet

En stor del av DOC-vinene er laget på Negromaro, en regional drue som gir kraftige og mørke viner. Squinzano 2004 består av 80 prosent Negromaro og 20 prosent Malvasia Nera - også en regional drue. Sammensetningen gir et friskt, fruktig og fyldig resultat.

Foruten DOC-utnevnelsen har produsenten også mottatt flere utmerkelser i det italienske vinbladet Gambero Rosso, kjent som Italias vinbibel.

Her hjemme har 2004-årgangen av Squinzano fått mye skryt med toppscore i flere fora. Vi sier oss enige, og medgir at Squinzano 2004 er kraft og kompleksitet til en god pris.

Allsidig produsent

Cantine due Palme, som holder til på halvøya Salento i Puglia ved hælen på den italienske støvel, er ellers kjent for sitt brede sortiment.

Due Palme Villa Squinzano 2004 er en bestillingsvare, men svært mange pol har den inne. På www.vinmonopolet.no kan du se hvilke. Vinen finnes også på papp, men da må den bestilles.

Smak og behag:

Navn: Due Palme Villa Squinzano 2004
Land/distrikt: Italia/Puglia
Pris: 100,00 (75 cl)
Polnummer: 20136 (Bestillingsutvalg)
Druer: 80 % Negromaro, 20 % Malvasia Nera
Alkoholstyrke: 12,5 %
Produsent: Cant. due Palme
Vurdering: Dyp rød farge. Duft av mørke bær og plommer og innslag av krydder. Frisk og fyldig smak av konsentrert frukt. God lengde.
Passer til: Det meste av kjøtt - fra lyst til mørkt. Kommer kanskje aller best til sin rett når den drikkes til gryterett.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1033
Julekaker.Småkaker.
Lam.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.