Dugnads snadder


Oppdatertdato: 2015-05-05 Tema: Sommer Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Astrid Hals, Jarle Nyttingnes


For mange er våren en tid for dugnader; i barnehagen, båthavnen, velforeningen, nabolaget eller på hytta. Statistisk sett er nordmenn svært villige til å gjennomføre et felles krafttak for nærmiljøet. Ofte lages det en sosial ramme rundt dugnaden og det er da godt å ha noe å bite i. Søtt eller salt avhenger av tid og sted, under finner du oppskrifter både til dugnaden rett etter jobben og i helgen.

Havnas fiskesuppe

10 personer

4 stk. gulrot
1 stk. purre
2 stk. persillerot
2 dl stangselleri
1 båt hvitløk, presset
2 ss smør
2 l fiskekraft, gjerne fiskebuljongterning
1 ss sitronsaft
½ ts salt
¼ ts pepper
1 kg torsk og laksefilet
200 g smørbar ost, naturell
ca. 50 g rensede reker
½ bunt frisk gressløk eller andre friske krydderurter

Skjær grønnsakene i strimler og fres dem i smør, sammen med hvitløk. Spe med fiskekraften. Tilsett matfløte. Kok grønnsakene litt. Del fisken i stykker og la den trekke i suppen. Smak suppen til med salt og pepper. Ha i rekene like før servering og dryss over grønt. Serveres med ferskt brød.

Pizzasnurrer

20 stk

50 g gjær
3 dl lunkent vann
2 ss olje
1 ts salt
ca 8 dl hvetemel

Fyll

1 glass tomatsaus
200 g skinke i strimler
2 ts oregano
200 g revet ost

I stekeovn 225 grader i ca 15 minutter

Rør gjæren ut i lunket vann, tilsett olje og salt. Rør inn mel til deigen blir smidig. Heves i 20 minutter. Kjevle deigen ut til et rektangel 20 x 30 cm. Smør på tomatsaus, dryss over skinkestrimler, ost og oregano. Rull sammen fra langsiden og del rullen i 20 like store biter. Etterheves i 20 minutter. Stekes midt i ovnen.

Frisk frukt og dipp

10 personer

4 epler
4 appelsiner
½ vannmelon
1 kurv jordbær
2 bananer
2 beger vaniljekesam

Ha vaniljekesam i en skål og plasser den midt på fatet. Del frukten i mindre biter og legg den rundt på fatet.

Brownies

10 – 12 personer

125 g smør
250 g sukker
3 stk. egg
160 g siktet hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 dl appelsinjuice
3 ss kakaopulver

Glasur (kan sløyfes):

6 dl melis
8 ss smør
2 ½ ts vaniljesukker
2 ss kakaopulver

Stekes ved 200 grader C, i ca. 20-30 min. i liten langpanne 30 x 40 cm.
Rør smør og sukker lyst og luftig. Ha i ett egg av gangen og rør godt. Bland i de øvrige ingrediensene. Stek kaken og avkjøl den på rist. Kaken kan eventuelt dekkes med glasur eller drysses med lyst sjokoladepulver.

Eplekake i langpanne

10-12 personer

400 g siktet hvetemel
300 g sukker
2 ts bakepulver
100 g kokosmasse
300 g smør
3 stk. store egg
ca. 10 stk. epler

Dryss:

2 ss sukker
1 ss malt kanel

I stekeovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Langpanne, 30 x 40 cm.

Bland sammen mel, sukker og bakepulver. Smuldre i romtemperert smør, eller ha alt i food processor og la maskinen gå til alt er blandet. Rør i kokos og egg. Legg bakepapir i bunnen på langpannen og fordelt kakerøren jevnt utover. Trykk skrelte eplebåter tett sammen i røren, dryss over sukker og kanel og stek kaken.

Sammensatte vaniljeboller

20 stk

50 g gjær
2 ½ dl melk
75 g smør
50 g sukker
revet skall av ½ stk. sitron
2 stk. egg
ca. 500 g siktet hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll:

5 dl ferdig vaniljekrem

50 g smør, smeltet til pensling

I stekeovn ved 200 grader i 15- 20 minutter.

Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melken. Smelt smøret og bland det med resten av melken. Bland den lunkne melkeblandingen med gjæroppløsningen. Tilsett sukker, sitronskall og vispede egg. Sikt i mel og bakepulver og bland alt til en smidig deig. Dekk den godt til og la den heve til dobbel størrelse. Elt deigen lett, og trill ut glatte boller. Lag en fordypning i dem og fyll med vaniljekrem. Klem deigen sammen rundt kremen og legg bollene med skjøten ned på papirkledd stekeplate. Etterhev bollene 15 minutter og pensle dem med smeltet smør. Stek bollene. Dryss på melis før servering.

Annonse



Real American Brownies


Prøv også Real American Brownies.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.08.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kakemonsen
Bildet er tatt av sxc.hu

Ingredienser

6 Egg
8dl Sukker
3ts Vaniljesukker
4,5dl Hvetemel
300g Smeltet margarin
8-10ss Kakao
100g Hakkede mandler / nøtter


Brownies fra over there, skikkelig gode og ingen vil mistenke deg for å ha brukt kakemix i disse! Viktig å røre sammen for hånd for å få den riktige seige konsistensen.


Fremgangsmåte

Egg og sukker røres sammen for hånd. Ha i de øvrige ingrediensene. Dryss mandler/nøtter på toppen.

Stekes 25-35 min. ved 180°C på nest nederste rille.
Spesielle egenskaper
Stor langpanne

Kilde:
Karen

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 381,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grove vafler


Prøv også Grove vafler.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.10.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

70 g smør
4 egg
5 ss sukker
½ ts malt kardemomme
2 dl sammalt hvete, fin
2 dl soyamel
½ ts bakepulver
5 dl melk



Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre. La den stå i minst 15 minutter, slik at melet får svelle.
Røren skal være som tykk saus. Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Nystekte, lunkne vafler smaker godt med syltetøy og rømme, kesam eller vaniljeyoghurt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 197,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Sjokoladekake i langpanne


Prøv også Sjokoladekake i langpanne.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 07.09.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kari Lida
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Kaken:
3 egg
3 dl sukker
2 1/4 dl melk
6 dl mel
3 ts bakepulver
200 g margarin
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
Glasuren:
4 ss smeltet smør
4 ss sterk kaffe
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
Så mye melis at det blir passe tykt.



Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt, og tilsett eggene. Bland i resten av ingrediensene

Hell røren i smurt og strødd panne og stek ved 225 grader. Bruk bakepinne.

Bland glasur og smør på når kaken nesten er kald

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 314,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:580
Info.Bringebær.
Pasta.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.