Her er oversikt over
alle numrene fra 1000 til 1520. Dette er
stort sett enzymer og
modifisert stivelse.
Dette er de gamle sidene med E-nummer oversikter. De er ikke oppdatert siden 2004 og det kan forekomme feil.
E 1103 Invertase
Type:
Enzym. spalter sukker.
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
Sjokolade, marsipan
Tillatt:
Norge og EU
E 1105 Lysozym
Type:
Enzym. Naturlig stoff.
lagd av eggehviter
Allergi/skadelighet:
Ufarlig. Obs ved stor
allergi mot egg.
Bruksområde:
Ost
Tillatt:
Norge og EU
E 1200 Polydekstrose
Type:
Fyllstoff. lagd av
glukose.
Allergi/skadelighet:
Avførende i store
mengder
Bruksområde:
Lettprodukter
Tillatt:
Norge og EU
E 1201 Polyvinylpyrrolidon
Type:
Fyllstoff
Allergi/skadelighet:
Usikkert
Bruksområde:
Kosttilskudd som
tabletter
Tillatt:
Norge og EU
E 1202 Polyvinylpolypyrrolidon
Type:
Fyllstoff
Allergi/skadelighet:
Usikkert
Bruksområde:
Kosttilskudd som
tabletter. Vin
Tillatt:
Norge og EU
E 1404 Oksidert stivelse
Type:
Modifisert stivelse.
Brukes til fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
Mye forskjellig bla
sauser og dressinger
Tillatt:
Norge og EU
E 1410 Monostivelsefosfat
Type:
Modifisert stivelse.
Brukes til fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
kaker, sauser dressinger
osv
Tillatt:
Norge og EU
E 1412 Distivelsefosfat
Type:
Modifisert stivelse.
Brukes til fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
Bla spedbarnsmat
Tillatt:
Norge og EU
E 1413 Fosfatert distivelsesfosfat
Type:
Modifisert stivelse.
Brukes til fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
Bla spedbarnsmat. Lite
brukt i Norge
Tillatt:
Norge og EU
E 1414 Acetylert distivelsesfosfat
Type:
Modifisert stivelse.
Brukes til fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
Bla spedbarnsmat. Lite
brukt i Norge
Tillatt:
Norge og EU
E 1420 Acetylert stivelse
Type:
Modifisert stivelse.
Brukes til fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
Godterier, spedbarnsmat
Tillatt:
Norge og EU
E 1422 Acetylert distivelsesadipat
Type:
Modifisert stivelse.
Brukes til fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
Mange
ferdigmatprodukter, sauser osv
Tillatt:
Norge og EU
E 1440 Hydroksypropylstivelse
Type:
Modifisert stivelse.
Brukes til fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet:
Usikkert
Bruksområde:
Godterier, ferdigmat,
kaker
Tillatt:
Norge og EU
E 1442 Hydroksypropylstivelsesfosfat
Type:
Modifisert stivelse.
Brukes til fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet:
Usikkert
Bruksområde:
Ferdigmat, ketchup,
kaker
Tillatt:
Norge og EU
E 1450 Natriumoktenylsuksinatstivelse
Type:
Modifisert stivelse.
Brukes til fortykningsmiddel. Emulgator
Allergi/skadelighet:
Usikkert
Bruksområde:
Lite brukt. Ferdigvarer
Tillatt:
Norge og EU
E 1451 Acetylert oksidert stivelse
Type:
Emulgator,
fortykningsmiddel.
Allergi/skadelighet:
Ukjent
Bruksområde:
Ukjent
Tillatt:
Norge og EU
E 1505 Trietylsitrat
Type:
Antioksidant. Syntetisk
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
Tørkede egg produkter
Tillatt:
Norge og EU
E 1518 Glyseryltriacetat
Type:
Bærestoff. Syntetisk.
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
Bærestoff for andre
tilsetningstoffer
Tillatt:
Norge og EU
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2769