E-nummer fra 600 til 699. Mest smaksforsterkere


Oppdatertdato: -- Tema: Tilsetningsstoffer Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Suppe Her er oversikt over alle numrene fra 600 til 699. Dette er stort sett smaksforsterkere. Brukes mye i posesupper og pulvermat. Godt kjent er MSG.

Dette er de gamle sidene med E-nummer oversikter. De er ikke oppdatert siden 2004 og det kan forekomme feil.

E 620 Glutaminsyre

Type: Smaksforsterker. Finnes naturlig i hvete og grønnsaker. Aminosyre
Allergi/skadelighet: Antakelig ufarlig.
Bruksområde: Ferdigmat, dressing, majones, sauser, supper, osv
Tillatt: Norge og EU

E E 621 Mononatriumglutamat

Type: Smaksforsterker. Salt av glutaminsyre. MSG.
Allergi/skadelighet: Antakelig ufarlig. Mulige psykiske reaksjoner ved høyt forbruk.
Bruksområde: Veldig ofte brukt. Mye i ferdigvarer. Posemat, spekemat, dressing, sauser, supper, krydderblandinger osv
Tillatt: Norge og EU

E 622 Monokaliumglutamat

Type: Smaksforsterker. Salt av glutaminsyre.
Allergi/skadelighet: Antakelig ufarlig.
Bruksområde: Lite brukt i norge. Sauser, supper, majones, spekemat osv i EU
Tillatt: Norge og EU

E 623 Kalsiumdiglutamat

Type: Smaksforsterker. Salt av glutaminsyre.
Allergi/skadelighet: Antakelig ufarlig.
Bruksområde: Lite brukt i norge. Sauser, supper, majones, spekemat osv i EU
Tillatt: Norge og EU

E 624 Monoammoniumglutamat

Type: Smaksforsterker. Salt av glutaminsyre.
Allergi/skadelighet: Antakelig ufarlig.
Bruksområde: Lite brukt i norge. Sauser, supper, majones, spekemat osv i EU
Tillatt: Norge og EU

E 625 Magnesiumdiglutamat

Type: Smaksforsterker.
Allergi/skadelighet: Antakelig ufarlig.
Bruksområde: Lite brukt i norge. Sauser, supper, majones, spekemat osv i EU
Tillatt: Norge og EU

E 626 Guanylsyre

Type: Smaksforsterker. naturlig syre.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Diverse ferdigmat.
Tillatt: Norge og EU

E 627 Dinatriumguanylat

Type: Smaksforsterker. Salt av guanylsyre
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Ferdigmat. Sauser, supper
Tillatt: Norge og EU

E 628 Dikaliumguanylat

Type: Smaksforsterker. Salt av guanylsyre
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Ferdigmat. Sauser, supper
Tillatt: Norge og EU

E 629 Kalsiumguanylat

Type: Smaksforsterker. Salt av guanylsyre
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Ferdigmat. Sauser, supper.
Tillatt: Norge og EU

E 630 Inosinsyre

Type: Smaksforsterker. Finnes naturlig.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Lite brukt. Flere forskjellige varer i EU
Tillatt: Norge og EU

E 631 Dinatriuminosinat

Type: Smaksforsterker. Salt av Inosinsyre Naturlig
Allergi/skadelighet: Ufarlig.
Bruksområde: Ferdigmat. Supper, sauser osv
Tillatt: Norge og EU

E 632 Dikaliuminosinat

Type: Smaksforsterker. Salt av Inosinsyre. Naturlig
Allergi/skadelighet: Ufarlig.
Bruksområde: Ferdigmat. Supper, sauser osv
Tillatt: Norge og EU

E 633 Kalsiuminosinat

Type: Smaksforsterker. Salt av Inosinsyre Naturlig
Allergi/skadelighet: Ufarlig.
Bruksområde: Ferdigmat. Supper, sauser osv
Tillatt: Norge og EU

E 634 Kalsium-5'-ribonukleotider

Type: Smaksforsterker. Naturlig i celler
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Flere forskjellige ferdigprodukter
Tillatt: Norge og EU

E 635 Dinatrium-5'-ribonukleotider

Type: Smaksforsterker. Naturlig i celler
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Flere forskjellige ferdigprodukter
Tillatt: Norge og EU

E 636 Maltol

Type: Smaksforsterker. Syntetisk fremstilt.
Allergi/skadelighet: Usikkert
Bruksområde: Ukjent
Tillatt: Forbudt

E 637 Ethylmaltol

Type: Smaksforsterker. Syntetisk fremstilt.
Allergi/skadelighet: Usikkert
Bruksområde: Tyggegummi
Tillatt: Ikke tillatt

E 640 Glysin

Type: Smaksforsterker. Aminosyre.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Drikkevarer
Tillatt: Norge og EU

E 640 Natriumglysinat

Type: Smaksforsterker.
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Drikkevarer
Tillatt: Norge og EU

E 650 Zinkacetat

Type: Smaksforsterker.
Allergi/skadelighet: Usikkert
Bruksområde: Ukjent
Tillatt: Norge og EU

Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2774
Slanking.Grønnsaker.
Pølser.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.