
Her er oversikt over alle numrene fra 600 til 699. Dette er stort sett smaksforsterkere. Brukes mye i posesupper og pulvermat. Godt kjent er MSG.
Dette er de gamle sidene med E-nummer oversikter. De er ikke oppdatert siden 2004 og det kan forekomme feil.
E 620 Glutaminsyre
Type:
Smaksforsterker. Finnes
naturlig i hvete og grønnsaker. Aminosyre
Allergi/skadelighet:
Antakelig ufarlig.
Bruksområde:
Ferdigmat, dressing,
majones, sauser, supper, osv
Tillatt:
Norge og EU
E E 621 Mononatriumglutamat
Type:
Smaksforsterker. Salt av
glutaminsyre. MSG.
Allergi/skadelighet:
Antakelig ufarlig.
Mulige psykiske reaksjoner ved høyt forbruk.
Bruksområde:
Veldig ofte brukt. Mye i
ferdigvarer. Posemat, spekemat, dressing, sauser, supper, krydderblandinger osv
Tillatt:
Norge og EU
E 622 Monokaliumglutamat
Type:
Smaksforsterker. Salt av
glutaminsyre.
Allergi/skadelighet:
Antakelig ufarlig.
Bruksområde:
Lite brukt i norge.
Sauser, supper, majones, spekemat osv i EU
Tillatt:
Norge og EU
E 623 Kalsiumdiglutamat
Type:
Smaksforsterker. Salt av
glutaminsyre.
Allergi/skadelighet:
Antakelig ufarlig.
Bruksområde:
Lite brukt i norge.
Sauser, supper, majones, spekemat osv i EU
Tillatt:
Norge og EU
E 624 Monoammoniumglutamat
Type:
Smaksforsterker. Salt av
glutaminsyre.
Allergi/skadelighet:
Antakelig ufarlig.
Bruksområde:
Lite brukt i norge.
Sauser, supper, majones, spekemat osv i EU
Tillatt:
Norge og EU
E 625 Magnesiumdiglutamat
Type:
Smaksforsterker.
Allergi/skadelighet:
Antakelig ufarlig.
Bruksområde:
Lite brukt i norge.
Sauser, supper, majones, spekemat osv i EU
Tillatt:
Norge og EU
E 626 Guanylsyre
Type:
Smaksforsterker.
naturlig syre.
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
Diverse ferdigmat.
Tillatt:
Norge og EU
E 627 Dinatriumguanylat
Type:
Smaksforsterker. Salt av
guanylsyre
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
Ferdigmat. Sauser,
supper
Tillatt:
Norge og EU
E 628 Dikaliumguanylat
Type:
Smaksforsterker. Salt av
guanylsyre
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
Ferdigmat. Sauser,
supper
Tillatt:
Norge og EU
E 629 Kalsiumguanylat
Type:
Smaksforsterker. Salt av
guanylsyre
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
Ferdigmat. Sauser,
supper.
Tillatt:
Norge og EU
E 630 Inosinsyre
Type:
Smaksforsterker. Finnes
naturlig.
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
Lite brukt. Flere
forskjellige varer i EU
Tillatt:
Norge og EU
E 631 Dinatriuminosinat
Type:
Smaksforsterker. Salt av
Inosinsyre Naturlig
Allergi/skadelighet:
Ufarlig.
Bruksområde:
Ferdigmat. Supper,
sauser osv
Tillatt:
Norge og EU
E 632 Dikaliuminosinat
Type:
Smaksforsterker. Salt av
Inosinsyre. Naturlig
Allergi/skadelighet:
Ufarlig.
Bruksområde:
Ferdigmat. Supper,
sauser osv
Tillatt:
Norge og EU
E 633 Kalsiuminosinat
Type:
Smaksforsterker. Salt av
Inosinsyre Naturlig
Allergi/skadelighet:
Ufarlig.
Bruksområde:
Ferdigmat. Supper,
sauser osv
Tillatt:
Norge og EU
E 634 Kalsium-5'-ribonukleotider
Type:
Smaksforsterker.
Naturlig i celler
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
Flere forskjellige
ferdigprodukter
Tillatt:
Norge og EU
E 635 Dinatrium-5'-ribonukleotider
Type:
Smaksforsterker.
Naturlig i celler
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
Flere forskjellige
ferdigprodukter
Tillatt:
Norge og EU
E 636 Maltol
Type:
Smaksforsterker.
Syntetisk fremstilt.
Allergi/skadelighet:
Usikkert
Bruksområde:
Ukjent
Tillatt:
Forbudt
E 637 Ethylmaltol
Type:
Smaksforsterker.
Syntetisk fremstilt.
Allergi/skadelighet:
Usikkert
Bruksområde:
Tyggegummi
Tillatt:
Ikke tillatt
E 640 Glysin
Type:
Smaksforsterker.
Aminosyre.
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
Drikkevarer
Tillatt:
Norge og EU
E 640 Natriumglysinat
Type:
Smaksforsterker.
Allergi/skadelighet:
Ufarlig
Bruksområde:
Drikkevarer
Tillatt:
Norge og EU
E 650 Zinkacetat
Type:
Smaksforsterker.
Allergi/skadelighet:
Usikkert
Bruksområde:
Ukjent
Tillatt:
Norge og EU
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2774