Ebony Vale Chardonnay


Oppdatertdato: 2007-07-04 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Ebony Vale


Flere drikker vin og kjører bil

Oslo (NW): Det er ikke lenger bannlyst å ta seg et godt glass vin eller tre og sette seg bak rattet.
– Utvalget av alkoholfrie viner er stort. Bredden og kvaliteten har aldri vært bedre, sier importør av den alkoholfrie vinen Ebony Vale, Malin Sundborn.
I 2006 drakk vi 92 000 liter alkoholfri vin, en økning på 8,7 prosent. Samtidig økte salget av alkoholholdig vin med 3,8 prosent i fjor.

– Vi opplever at stadig flere ønsker alkoholfri vin i stedet for mineralvann når de spiser middag på restaurant og skal kjøre hjem etterpå. Det har uten tvil sammenheng med at det er blitt flere gode alkoholfrie viner å velge mellom, sier Sundborn.

Utviklingen er den samme når det gjelder øl. Også her øker salget av de alkoholfrie alternativene mer enn de alkoholholdige.
– Folk føler seg mer med i selskapet når de får alkoholfrie varianter, tror Sundborn.

Beholder smak

– Det er flere måter å fremstille alkoholfri vin på. Etter hvert som kunnskapen om vin er blitt bedre blant folk flest, øker kravene til smak.

For eksempel fremstilles de tyske Ebony Vale-vinene etter vakuum-metoden, der både smak og karakter av gode vindruer i stor grad beholdes.

– Når vinen behandles ved en lav temperatur ved vakuum-metoden, beholdes flyktige bestanddeler som er avgjørende for å beholde den gode fruktigheten i vinen. Vin som behandles ved høyere temperatur, mister smakselementer, sier Malin Sundborn.

Ebony Vale lager sin hvitvin på chardonnay-druer og rødvinen på cabernet sauvignon. Årsaken er den generelt høye kvaliteten på disse druene. Det er også blant de mest utbredte hvit- og rødvinsdruene i verden.
– Mange produsenter blander forskjellige typer druer når de lager vin, mens Ebony Vale har valgt å holde seg tett på smaker de fleste kjenner igjen, sier Malin Sundborn.

Ifølge loven kan alkoholfri vin inneholde inntil 0,7 prosent alkohol, men Ebony Vale inneholder kun 0,05 prosent alkohol.

Rimelig alternativ

I dag lages det alkoholfrie viner i en rekke land, også i Norge. Det finnes flere typer, både musserende, røde og hvite viner.
Alkoholfri vin selges i hovedsak på Vinmonopolet. Prismessig ligger de fleste vinene på 50–100 kroner.

– Serveringssteder som selger vanlig vin, er pliktige til å ha alkoholfri vin i sortimentet. Ikke alle er klar over det , sier Malin Sundborn.

Også altervinen som drikkes ved nattverd i norske kirker, er alkoholfri. Alkoholfri vin smaker best når den er fersk. Den er ikke noen lagringsvare.

Fakta

Beskrivelse: Hvitvin, halvtørr
Pris kr 58,20 for 75 cl
Sortiment: Fullsortiment
Nummer: 33549
Land: Tyskland
Råstoff: Avalkoholisert hvitvin, druesaft konsentrat, naturlig aroma, kullsyre
Bør ikke lagres

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1138
Info.Reker.
Hverdagsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.