Økologisk fra San Juan
Stadig flere leter etter det økologiske Debiomerket når de er ute og handler, også på Vinmonopolet. Ecologica Shiraz 2004 fra argentinske Fabril Alto Verde er god, økologisk, og ikke minst rimelig.
Vinen er relativt fyldig og passer godt til retter av svin, lam eller oksekjøtt. Gjerne grillet eller stekt. Smaken er meget frisk og fruktig med innslag av vanilje, skogsbær og urter.
Godkjent økologisk
Økologiske viner har til nå ikke etablert seg skikkelig på det norske vinmarkedet, men er tydelig på vei inn. Utvalget har tidligere vært noe begrenset og prisen har etter manges syn vært for høy. Ecologica Shiraz 2004, derimot, er både snill mot lommeboka og godkjent av kontrollorganet for økologisk produksjon, Debio.
Debiomerket garanterer at vinen er fremstilt uten kunstgjødsel og sprøytemidler, og produsert i henhold til et strengt regelverk for økologisk produksjon.
San Juan, Argentina
Ecologica Shiraz blir som nevnt produsert i provinsen San Juan. Den nesten 90 000 kvaderatkilometer store flatevidden grenser mot Chile i vest, Mendoza i sør og Cordoba i øst, og er det nest største vinområdet i Argentina.
Klimaet i San Juan er tørt, men likevel får jorden tilført vann i kanaler fra Andesfjellene. Dette gir god avkastning og muligheter for dyrking av vindruer som Malbec, Cabernet og Pinot Noir.
Håndplukkede druer
Familiebedriften Fabril Alto Verde håndplukker økologisk dyrkede druer til sine viner, og selve produksjonen inkluderer temperaturkontrollert gjæring og lagring på eikefat. Grunnleggende prisnipper ovenfor økologi og kvalitetssikring har gjort at bedriften i dag produserer viner av meget høy kvalitet.
Smak og behag
Navn: Ecologica Shiraz 2004
Druer: Shiraz
Land/distrikt: Argentina/San Juan
Produsent: Fabril Alto Verde
Alkoholstyrke: 14%
Pris: 99,80 kroner (75 cl), 349,90 kroner (300 cl).
Pol nr: 4346201 (75 cl) /4346206 (300 cl)
Karakteristikk: Rød farge. Relativt fyldig vin med en meget frisk og fruktig smak. Innslag av vanilje, skogsbær og urter. Passer til svin, lam eller oksekjøtt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:697