Egon. ungdommelig med god mat


Oppdatertdato: 2006-11-30 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Egon restauranter er en kjede som har restauranter i hele Norge. De har en stor meny som er lik over det hele, er familievennlige og effektive spisesteder.
Vi besøkte avdelingen i Kristiansand og spiste helt grei mat i ett koselig og ungdommelig lokale. Gjestene var og stort sett ungdom, og det er ett ungdommelig preg over det hele.

Miljø og omgivelser

Stedet ligger sentralt til i Markensgata i Kristiansand. Er en del av hotellet Scandic Kristiansand. Lokalene er store og med flere usjenerte plasser. Gode stoler og hyggelig miljø. Gulv i flere nivåer. Ok lydnivå og stedet er en ypperlig sted for den første daten for ungdom. Når vi var der var det for det meste ungdom på besøk.

Menyen

Menyen er lang og rikholdig. Mange forskjellige småretter, pizza, burgere og hovedretter. Det er en pizzabuffet, barnemeny og flere vegetarretter. Prisene er midt på treet og helt greie. Det er og flere slag kaffetyper og greit utvalg i drikke. Flere desserter.
Det fins og egen lunsj meny.

Kjøkken

Vi var sultne og bestillte derfor hovedretter. Ketchup bestillte stekt steinbit til kr 185.- og Sennep bestillte Black & White til kr 195.-. Black & White var 2 stykker kjøtt (okse og svin) stekt som biff. Maten er god men det er ikke så veldig mye av den. Man får ikke cuvertbrød ved siden av og salat fyller godt opp på tallerkenen. Man kan bestille valgfritt tilbehør som poteter og dressing og det er godt utvalg.

Service

Her er det litt knotete. Man må først finne bord og så gå i baren å bestille maten. Og den serveres ved bordet. Da er det lurt å la noen holde bordet slik at ikke andre tar det imens. Ble kø i baren ved bestilling og man betaler med en gang. Og skal man bestille mer må man bort i baren igjen. Betjeningen er hyggelig nok men smilene var litt stive. Maten kom raskt og var varm.

Priser

Priser er midt på treet, men man får ikke de enorme porsjonene. 2 hovedretter som over + 2 lettøl kom på kr 464.-. Priser ellers er og helt greie. Pizzabuffeten kostet ca 100 kr og den var det mange som kjøpte, særlig av de unge. Hovedretter ligger rundt 200 kr og forretter/småretter rundt 100 kr ++. Desserter rundt 70-80 kr. Pizza vanlig pris til 230 - 240 kr for 40 cm.

Konklusjon

Egon er en litt trendy plass med ett ungdommelig publikum. Det er koselige lokaler og grei mat til greie priser. Er nok en ypperlig plass for den første daten for unge, gir bedre inntrykk enn pizza restaurant(tips!). Er en hyggelig plass å sitte og med ett rikt utvalg på menyen. Konseptet skal være sånn noenlunde likt på alle restaurantene over hele landet.

Karakterer:

Kjøkken/mat 7
Drikke 5
Meny 8
Miljø/omgivelser 8
Service 6
Pris 7
Totalt 41 av 60 mulige

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:973Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.