En ny Chablis på 3-liters boks designet eksklusivt for det norske markedet.


Oppdatertdato: 2011-04-29 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Gjennom sin 200 år lange historie i Chablis har Louis Moreaus familie søkt å kombinere tradisjon med det moderne. Den nye 3-liter boksen er designet eksklusivt for det norske markedet, der båtliv, sjømat i verdensklasse og Chablis går hånd i hånd.

100% Chardonnay, 50% norsk

Familien Moreau har laget kvalitetsvin i Chablis siden 1814, og Louis Finn Moreau er i dag sjette generasjon som driver familiedriften videre. Han har sterke bånd til Norge, da hans mor er fra Tønsberg, og har tilbrakt mye tid her.

–Alle vinene vi selger i Norge har en egen etikett med norsk tekst. På boksen har jeg valgt å hedre min norske mor med teksten, 100 % Chardonnay, 50 % Norsk, forteller Moreau med et smil. - Jeg har mange lykkelige barndomsminner fra sommerferiene hos bestemor og bestefar i Tønsberg, forteller han videre. - Det unike med den norske sommeren er de lange lyse kveldene som alle som bor på kontinentet bare kan misunne dere. Og min Chablis er utviklet nettopp med tanke på den norske sommeren. Et glass Louis Moreau Chablis passer perfekt på terrassen en sommerkveld og til den fantastiske norske sjømaten, avslutter han.

Med respekt for naturen

I god norsk ånd driver Louis Moreau jordbruk i pakt med naturen. Resultatet blir da også det beste. Selv om Louis Moreau først nå kommer på 3 liters boks har flasken med norsk og fransk flagg lenge vært populær blant norske Chablis-elskere. Flasken har i mange år vært på basislisten til Vinmonopolet og er en av de mestselgende Chablis i Norge.

Perfekt til sjømat

Vinen har en gylden farge og delikate aromaer av eple, pære og sitrusfrukt. Det er en frisk og fruktig vin med flott syre og mineralsk preg. Perfekt til et glass på terrassen eller som følge til reker, røkt laks og krabbe.

Om Louis Moreau Chablis • 3 liter Bag-in-Box

Domaine Louis Moreau • Chablis. Burgund • Frankrike
Drue: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12%
Varenr. 3298006
Pris 479,90
Kategori BU

Om Domaine Louis Moreau

Deres eiendommer omfatter 120 hektar vinmark med nivå opptil Grand Cru status. Louis Moreau, som har ledet vingården siden 1994, utvikler viner som er unike i sin stil der de kombinerer friskhet, mineralitet og eleganse.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2147
Norsk mat.Wok.
Bananer.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.