
Etter en lang juleferie med mye god og gjerne fet mat, kan det være en lettelse å servere magrere middagsalternativer i det nye året. Vi har mye godt å by på av retter med egg og hvitt kjøtt.
Omelett med råkostsalat.
1 porsjon
2 stk. Egg
2 ss vann
litt salt
Råkost:
½ stk. Strimlet rapidsalat
1 stk. Revet gulrot
Visp sammen egg, vann og salt og hell røren i en liten stekepanne. Pannen må være så varm at en smørklatt freser når den slippes i. Trekk røren inn mot midten. Eventuelt fyll legges på den ene halvdelen og den andre halvdelen brettes over.
Bland strimlet salat og revet gulrot til en frisk og god råkost.
Tips:
Som fyll kan du bruke revet ost, kokt skinke, purre, sopp, krydderurter og bacon.
Ratatouille med speilegg.
4 porsjoner
4 stk. Tomat
1 stk. Gul paprika
1 stk. Grønn paprika
2 stk. Løk
1 stk. Grønn squash
ca. 1 ts salt
ca. 1 ts tørket oregano
1 båt hvitløk
ca. 1 ss tomatpuré
2 ss olje til steking
4 stk. Egg
Skjær tomater, paprika og squash i terninger. Finhakk løken. La grønnsakene surre i litt olje til de er møre. Tilsett krydder og tomatpure.
Serveres med speilegg og brød.
Grønnsaksuppe med fine kyllingboller
4 porsjoner
400 g kyllingkjøttdeig
1 stk. Egg
1 båt hvitløk
2 ss finhakket kruspersille
1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket (kan sløyfes)
1 ts salt
¼ ts pepper
2 l vann
4 stk. Hønsebuljongterning
4 stk. Gulrot
½ stk. Purre
½ stk. Knollselleri (sellerirot)
¼ stk. Kålrot
4 stk. Potet
Rør inn egget i kyllingkjøttdeigen og tilsett hakket hvitløk, persille og krydder.
Kok opp vann og buljong og tilsett oppdelte suppegrønnsaker. Kok grønnsakene knapt møre. Trekk kjelen tilside.
Form kyllingfarsen til små boller og slipp dem opp i suppen etter hvert. Sett kjelen tilbake på platen og la kyllingbollene trekke 5-10 minutter til de er gjennomkokte. Dryss over litt hakket grønt før servering. Server godt brød til.
Pannekaker med wokkede grønnsaker.
4 porsjoner
Pannekakerøre:
4 stk. Egg
3 dl hvetemel
½ ts salt
5 dl melk
Wokgrønnsaker:
1 stk. Rødløk
½ stk. Brokkoli
3 stk. Gulrot
1 stk. Rød paprika
1 stk. Gul paprika
50 g sukkererter
ca. 1 ss revet frisk ingefær
litt salt og pepper
Bland mel og salt. Tilsett ca. Halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter.
Stek tynne pannekaker på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden.
Skjær grønnsakene opp som til wok og fres dem raskt i olje til de er så vidt møre. Fyll hver pannekake med grønnsakblandingen og brett sammen. Server dem straks.
Hønsesuppe fra Provence.
3 porsjoner
1 stk. Kokt høne
1 ½ l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
1 boks hermetiske tomater
skallet fra ½ stk. Appelsin
4 stk. Potet
2 stk. Gulrot
½ stk. Purre
1 stk. Løk
½ stk. Fennikel (kan sløyfes)
2 båt hvitløk
½ ts gurkemeie
2 ss frisk basilikum
Rens hønsekjøttet for skinn og ben. Skjær det opp i 2-4 cm store biter.
Kok opp hønsekraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall. Skjær grønnsakene i små terninger og press hvitløken. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen.
Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper. Tilsett hønsekjøttet og la det bli varmt.
Server suppen rykende varm med ferskt brød til.
Kyllingfilet på grønnsakseng
4 porsjoner
4 stk. kyllingfilet
1 stk. rødløk
1 stk. rød chili
3 stk. tomat
1 stk. grønn squash
½ stk. aubergine
4 ss olivenolje
1 ss hakket frisk rosmarin
Del grønnsakene i passe biter og legg dem i en ildfast form sammen med kyllingfiletene. Hell over olje og dryss på krydder, salt og pepper. Sett formen i stekeovnen ved 180 °C og stek i 15-20 minutter.
Server med søt chilisaus, deilig brød eller kokte poteter.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1479