
Hver dag er det en utfordring for nordmenn flest å få i seg nok kostfiber. For å klare et
anbefalt mål på mellom 25 og 35 gram, må vi ty til mer enn frukt og grønnsaker. Byggris og
hveteris er først i sitt slag i Norge, og ble lansert nå i januar. Begge nyhetene mangedobler
innholdet av kostfiber sammenlignet med alternativene potet, pasta og ris. Høyt kostfiber gir
bedre fordøyelse og forbedrer kroppens evne til forbrenning.
Matvanene i sterk endring
Norske husholdninger har kraftig redusert sitt forbruk av poteter de siste tiårene, mens frukt og grønt har økt. Sunnhetsidealer og mye mediefokus bidrar til dette. Både fett, sukker og karbohydrater har preget debatten, og nå ønsker Møllerens å peke på hvor viktig kostfiber er i et helseperspektiv.
Fiberskalaen viser store forskjeller
Fiberskalaen viser at innholdet av kostfiber i for eksempel hveteris er syv til åtte ganger høyere enn hos alternativet potet. Selv om vi spiser mer frukt og grønt enn tidligere, er dette likevel ikke nok til at vi får i oss nok kostfiber. Derfor er hveteris og byggris alternativer som mange ernæringseksperter vil ønske velkommen.
Godt alternativ for barnefamilier
De nye bygg- og hveterisproduktene slår også godt an hos barn. Begge deler kan brukes til både salater, supper, fisk og all slags kjøtt, og gir husholdningen et sunt og attraktivt alternativ når man ønsker å variere kostholdet.
Bygg- og hveteris er lettvint å bruke i husholdningen. Kort koketid uten at det går på bekostning av sunnhet, er årsaken til at mange husholdninger vil velge dette alternativet.
Møllerens sine produkter distribueres gjennom ICA, Rema 1000 og Coop Mega.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1510